Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

"Παράθυρο" για ενίσχυση πληγέντων αλιέων μέσω ΠΣΕΑ

Σε δεινή θέση έχουν περιέλθει πενήντα οικογένειες επαγγελματιών αλιέων, οι οποίοι αδυνατούν εδώ και δυο μήνες, να εργαστούν στη λίμνη της Καστοριάς, που παραμένει παγωμένη. Ο Πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος συναντήθηκε με το Προεδρείο του Συλλόγου Επαγγελματιών Αλιέων «Ο Άγιος Νικόλαος»και συζήτησαν τα προβλήματα που προέκυψαν στον κλάδο τους,εξαιτίας των παρατεταμένων δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Ο Πρόεδρος της Βουλής επικοινώνησε άμεσα με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, έτσι ώστε να βρεθεί τρόπος οικονομικής ενίσχυσης όλων των επαγγελματιών αλιέων.

Όπως αναφέρετaι σε ανακοίνωση του Προέδρου της Βουλής, η μόνη λύση είναι να ενταχθούν οι αλιείς,στο πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης,διαμέσου του προγράμματος ΠΣΕΑ.

Ο Σύλλογος, μετά την εξέλιξη αυτή και με συνεννόηση του Προέδρου της Βουλής, απέστειλε αίτημα στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ,με το οποίο ζητά, να ενταχθούν οι επαγγελματίες αλιείς,στη διαδικασία οικονομικής ενίσχυσης μέσω των ΠΣΕΑ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΓΑ θα συζητήσει την ένταξη των επαγγελματιών αλιέων στη διαδικασία αυτή, έτσι ώστε να τους δοθεί οικονομική ενίσχυση.

ΠΗΓΗ:
ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...