Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Σαρακοστιανό πιάτο από τον Αμβρακικό


Χιβάδια με λαχανικά στην κατσαρόλα  

Συστατικά:

Για 4-6 μερίδες


2 κιλά χιβάδια
 
2 μεσαίες τσαγιέρες ρύζι 
2 κιλά χόρτα (Σπανάκι, σέσκουλο και λάπατο) 
3 κρεμμυδάκια χλωρά 
3 σκόρδα χλωρά 
Λίγο άνηθο, λίγο μαιδανό, αλάτι και πιπέρι.

Εκτέλεση:


Πλένουμε πολύ καλά τα λαχανικά μας και τα ψιλοκόβουμε, τα τοποθετούμε σε μια λεκάνη και προσθέτουμε το ρύζι, το πιπέρι, το αλάτι και λίγο λάδι. Ανακατεύουμε τα υλικά και δημιουργούμε ένα μίγμα.


Παίρνουμε τα όστρακα μας και τα πλένουμε πολύ καλά, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό, τόσο όσο να τα σκεπάσει. Τα τοποθετούμε στην φωτιά και όταν ζεσταθεί το νερό τα όστρακα μας θα ανοίξουν για να μας δώσουν την δυνατότητα να τα γεμίσουμε με την γέμιση που έχουμε φτιάξει.

Στην συνέχεια στραγγίζουμε τα χιβάδια μας για να φύγει το περιττό νερό από την βράση που έχουμε κάνει και αρχίζουμε να τα γεμίζουμε ένα-ένα με την γέμιση που έχουμε φτιάξει. 

Όταν τα γεμίσουμε όλα, τα βάζουμε με την σειρά σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό τόσο που θα σκεπάσει τα χιβάδια και τα βάζουμε σε σιγανή φωτιά. Όταν απορροφηθεί το νερό και μείνει ελάχιστο ζουμί στην κατσαρόλα τα βγάζουμε από την φωτιά.

Το πιάτο μας είναι έτοιμο, προσθέτουμε αρκετό λεμόνι και τα σερβίρουμε έχοντας ένα καλό λευκό κρασί στο ποτήρι μας.

Καλή σας όρεξη…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...