Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

BAIKAL - Γιατί είναι ο βασιλιάς στο φθηνό όπλο;


Πριν αρχίσω την περιγραφή του όπλου θα ήθελα να σημειώσω ότι είμαι κάτοχος ενός Baikal IJ27 (Super Pose) Cal 12, με θαλάμη 76mm και τσοκάκια. Είμαι πολύ ικανοποιημένος, για αυτό πήρα την πρωτοβουλία να μοιραστώ μαζί σας τα υπέρ και τα κατά του συγκεκριμένου όπλου.


Καλή αγορά σημαίνει ότι τα λεφτά πιάνουν τόπο, ότι παίρνεις κάτι ουσιαστικό για τα μετρητά που ακούμπησες στον πάγκο του μαγαζιού.Δυστυχώς στις μέρες μας, η μόδα του φασών σε τρίτες χώρες γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής και το όνομα δεν είναι πια εγγύηση ότι ο πελάτης θα βρει την ποιότητα που αναμένει. Άλλοτε κραταιά ονόματα κατασκευαστών και μοντέλων σήμερα είναι απλά ετικέτες που επικολλώνται σε όπλα κατασκευασμένα σε διάφορα σημεία του πλανήτη.
 

Η μόδα εξαπλώνεται γρήγορα και είναι πια θέμα χρόνου να προλάβει ο αγοραστής πριν η μόδα γίνει καθολική πρακτική.
 

Μια εταιρεία που δεν μασκαρεύει τα όπλα της με ψεύτικα ονόματα και φτιασιδώματα είναι η ρωσσική Baikal. Τα όπλα συνεχίζουν να κατασκευάζονται εξ ολοκλήρου στη Ρωσσία στο εργοστάσιο που φτιαχνόντουσαν πάντα.
 

Η Baikal ειδικεύτηκε από την αρχή στην κατασκευή φθηνών και αξιόπιστων όπλων.

Οσο και αν ακούγεται παράξενο η σχεδίαση και κατασκευή αξιόπιστων φθηνών όπλων είναι δύσκολη υπόθεση. Ο σχεδιαστής πρέπει να επιλέξει συστήματα που είναι εύκολα στην κατασκευή και ταυτόχρονα αξιόπιστα. Στην κατασκευή πρέπει να γίνει επιλογή μεταξύ της ουσίας, που είναι η ασφάλεια και η μηχανική αρτιότητα, και της απήχησης που θα βρει το όπλο στον πελάτη λόγω εξωτερικής αισθητικής.
 

Η Baikal πέτυχε και τα όπλα της σήμερα είναι συνώνυμα με την αξιοπιστία. Οι λόγοι είναι απλοί: τα όπλα είναι βασισμένα σε δοκιμασμένα συστήματα, όπως το σύστημα Browning που χρησιμοποιείται στο σουπερποζέ ΙΖ27 και το σύστημα Winchester Model 21 που βρίσκουμε στο πλαγιόκαννο ΙΖ43.
 

Στη συνέχεια η Baikal εφαρμόζει δοκιμασμένες μεθόδους κατασκευής. Τα εσωτερικά τμήματα είναι σωστά διαμορφωμένα, σωστά σκληρυμένα και συχνά επιχρωμιωμένα για αντοχή στην οξείδωση.
 

Οι κάννες των Baikal είναι κολλημένες με καλάι, και όχι μπρουντζοκόλληση, κάτι το θετικό. Η σύνδεση είναι με σύστημα Monoblock και είναι ρυθμισμένες ώστε να ρίχνουν τα σκάγια στο ίδιο σημείο σκόπευσης και από τις δύο κάννες, κάτι που δεν συμβαίνει με όλα τα φθηνά όπλα.


ΤΑ ΤΡΩΤΑ
 

Σίγουρα δεν είναι όλα τέλεια. Στα φθηνά όπλα ισχύει διπλά η αρχή "το απλό είναι καλό". Ετσι όταν αρχίσουν να προσφέρονται αυτοματισμοί στη μορφή αυτομάτων εξολκέων και μονής σκανδάλης αρχίζουν τα προβλήματα. Η συντριπτική πλειοψηφία των προβλημάτων των Baikal επικεντρώνεται στους εξολκείς και την μονή σκανδάλη.
 

Όμως αυτά τα συστήματα είναι επιλογή του πελάτη. Ο σοφός πελάτης επιλέγει το Baikal του δισκάνδαλο και με απλούς εξολκείς. Άλλωστε στο ελληνικό κυνήγι δεν χρειάζεται πολύς αυτοματισμός.
 

Το άλλο τρωτό σημείο, αν μπορεί κανείς να το ονομάσει έτσι, είναι το λιτό φινίρισμα.

Τα Baikal δεν έχουν σκάλισμα, ούτε φανταχτερά ξύλα ή επιμελημένη εξωτερική επιφάνεια. Εκτός από το σκάλισμα, τα υπόλοιπα φτιάχνονται, αν αυτό επιθυμεί ο πελάτης, με λίγη υπομονή, λίγο χρόνο και ελάχιστο χρήμα. Αλλά και άφτιαχτο το Baikal θα κάνει τη δουλειά του.

Αυτό που συστήνεται στο Baikal είναι ένα γερό καθάρισμα πριν την πρώτη έξοδο για να φύγουν τα γράσα και λάδια συντήρησης που οι Ρώσοι συνηθίζουν να ραντίζουν στο εργοστάσιο. Μια απολίπανση και νέα λίπανση του μηχανισμού είναι το πρώτο βήμα.
 

Το δεύτερο και εξίσου σημαντικό βήμα είναι η αδρανοποίηση της βαφής των καννών με ένα καλό ζεστό μπάνιο με μπόλικο ζεστό νερό. Το ζεστό νερό αδρανοποιεί τα οξέα που τυχόν μένουν μετά τη βαφή και συνεχίζουν να δρουν στο μέταλλο.
 

Όσο παράδοξα και μπελαλίδικα και αν ακούγονται τα παραπάνω, θα προλάβουν κάποια μικροπροβλήματα και είναι πράγματα που γίνονται εύκολα και χωρίς ιδιαίτερη γνώση. Όταν γίνουν θα αυξήσουν την ευχαρίστηση και την μακροζωία του Baikal σας.
 

Κλείνοντας αξίζει να πούμε ότι τα φθηνά Baikal έχουν αποδειχθεί τα πιο ανθεκτικά όπλα στις δοκιμές της Αγγλικής Τράπεζας Δοκιμών. Είναι τα μοναδικά όπλα που έχουν αντέξει καταστροφικά τεστ επανελειμμένα.

23 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απόλυτα. Έχει κάποιος εμπειρία από το κοκοροντούφεκο πλαγιόκαννο ΙΖ43Κ?

Ανώνυμος είπε...

http://www.hobbi.gr/product_info.php?products_id=6899 ειναι με το iz27??

Ανώνυμος είπε...

http://www.hobbi.gr/product_info.php?products_id=6899 ειναι ιδιο με το iz27??

Ανώνυμος είπε...

κοιτα σε αυτο το site την απαντηση για το baikal IZH43KH
http://www.oplognosia.com/ea/ea145.php

Unknown είπε...

Αγαπητοί μου φίλοι και λάτρεις του baikal καλημέρα
Αγόρασα ένα baikal IZH 27 Μ 12Χ76 ,90 Μpa με τσοκ στις 7-6- 2013 σε τιμή προσφοράς 380 ευρώ, έκαμα τις δοκιμές μου και ήταν αυτό που περίμενα.Το όπλο σαρώνει στην κυριολεξία με τσοκ 1-3
Mετά από ένα σχολαστικό καθαρισμό κάννες και Βάση το όπλο ανοιγοκλείνει ομαλά με ευκολία αλλά στιβαρά.
Δεν μπόρεσα να βγάλω το κοντάκι του του οποίο είναι πολύ όμορφο από καρυδιά με καλά νερά και πέλμα λαστιχένιο για απόσβεση κραδασμών τις τουφεκιάς ,για να λαδώσω την μηχανισμό του, και θα πάω σε οπλουργό που διαθέτει τα κατάλληλα κατσαβίδια που εγώ δεν είχα.
Λοιπόν φίλοι μου το πρώτο baikal το πήρα το 1983 μονόκαννο και συνολικά είχα 5 όπλα πλαγιόκαννα και super pose και κανένα δεν με πούλησε ποτέ.
Έχω κάνει αμέτρητα κυνήγια και έχω πάρει αμέτρητες Φάσσες Μπεκάτσες και τσιχλοκοστύφια χωρίς προβλήματα.
Διαθέτω και άλλα τουφέκια αυτογεμές και πλαγιόκαννα πολύ πιο ακριβά αλλά την αξιοπιστία του ΡΏΣΟΥ δεν την φτάνει κανείς.
Γι αυτό φίλοι μου ξερό ψωμί,και baikal.
ΠΡΟΣΟΧΗ. TA όπλα να είναι δισκάνδαλα με απλούς εξ ολκής είτε είναι πλάγια είτε είναι pose.
αυτός ήταν ο λόγος που πήρα και πάλι BAIKAL.
Υστερόγραφο.
Οι Ρώσοι σφραγίζουν τα όπλα τους σε καθημερινές πιέσεις χρήσης.
δηλ 65 mpa = 650 dar=πιέσεις σε 70 χιλιοστά θαλάμη, 90 Mpa=1375 dar= πιέσεις σε 76 χιλιοστά.

Σας Ευχαριστώ θερμά.

Πολέμαρχος.

Ανώνυμος είπε...

Ti fisigkia vazis gia lago k perdika k posa gr

Unknown είπε...

Για λαγό ρίχνω Ροτβάιλερ 5-6 με τσοκ 1-3 36 γραμμαρίων στο super pose baikal και για το ΙΖ 43 Μ baial και στο AYA μου ρίχνω 3Α και Ροτβάιλερ 40 γραμμάρια επίσης 5-6 νουμερο σκάγια.
Φιλαράκο κυριολεκτικά ξεσκίζουν το Λαγό από 35-40 μέτρα αρκεί να ξέρεις να ρίχνεις καλά και σταθερά.
Μην σε προβληματίζουν τα 40 γραμμάρια στο πλαγιόκανο διότι έχουν προοδευτική πυρίτιδα, καιτα ρίχνουν όλα τα όπλα απλά και μάγκνουμ. Οτι αλλο θέλεις ρώτα με.

Πολέμαρχος

Unknown είπε...

Για λαγό ρίχνω Ροτβάιλερ 5-6 με τσοκ 1-3 36 γραμμαρίων στο super pose baikal φυσικά μετσόκ 1-3 για το ΙΖ 43 Μ Βaial και στο AYA μου ρίχνω 3Α και Ροτβάιλερ 40 γραμμάρια επίσης 5-6 νουμερο σκάγια.
Φιλαράκο κυριολεκτικά ξεσκίζουν το Λαγό από 35-40 μέτρα αρκεί να ξέρεις να ρίχνεις καλά και σταθερά.
Μην σε προβληματίζουν τα 40 γραμμάρια στο πλαγιόκανο διότι έχουν προοδευτική πυρίτιδα, καιτα ρίχνουν όλα τα όπλα απλά και μάγκνουμ. Οτι αλλο θέλεις ρώτα με.
Εδώ η σωστη ενημέρωση για όπλα
Πολέμαρχος

Ανώνυμος είπε...

Baikal mp 18 m
Monokano gamaei kai dernei

Ανώνυμος είπε...

12 cal 71 cm κανη

Ανώνυμος είπε...

Μόλις αγόρασα ένα BAIKAL S.P IZH-MP27EM1C CAL12 72.5CM σε πολύ καλή τιμή προσφοράς. Θα παρακαλούσα τους παλαιότερους και εμπειρότερους να μου δώσουν την συμβουλή τους για το σωστό "ξεκίνημα" του όπλου και την γνώμη τους για φυσίγγια απλά ή magnum? Επίσης με τα τσόκ 1/3 που φορά, για φάσες, τσίχλες κλπ φυσίγγια 7-8 είναι ΟΚ? Για πάπιες τι? Και μια τελευταία ερώτηση με το τρίτο τσόκ το (4) μπορεί να ρίξει μονόβολα για χοντρό κυνήγι? Ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

paidia gia to baikal to sporting??? kapios na me simvoulepsei... na to parw ??? aksizei???

Unknown είπε...

Θέλω να πάρω την mp 155 ξέρει κάνεις να μου πει αν αξίζει

Unknown είπε...

Θέλω να πάρω την mp 155 ξέρει κάνεις να μου πει αν αξίζει

Unknown είπε...

Pios gnorizi ta toz einai oplo san to baikal h oxi

Δημήτρης Α. είπε...

Το Toz είναι παρόμοιο με το Baikal, αλλά πολύ ακριβότερο. Σε αξιοπιστία τα Baikal είναι μια βαθμίδα ανώτερα .

Unknown είπε...

Εγώ έχω την μπ 155 την έχω δύο σεζόν και κυνηγάω τα πάντα ,66 cm έχει πολλά καλά οπός!! Ανθεκτική, φτηνή κ α!! Το κακό με αυτό είναι ότι αν θες να δείξεις ελαφρά φυσίγγια πρέπει να γυρίσεις το πιστόνι, μπροστοβαρη και το εργκαλ ξεβαφη εύκολα!!! Αν το δούλεψή κάποιος οπός εγώ το μάθεις δεν το αλλάζεις

Ανώνυμος είπε...

Παιδια εχω την baikal 155 γνωριζει κανεις τι μαρκα τσοκ θα ταιριαζουν καλα στην συγκεκριμενη καραμπινα για καλυτερες συγκεντρωσεις αλλα προπαντός κατανομες;

Unknown είπε...

Παιδιά καλησπέρα έχω μια baikal mp 155 super magnum το όπλο δούλευε μία χαρά μέχρι που με έβαλε ο διάβολος να ξεβιδώσω τέρμα το πιστόνι για να το καθαρίσω και από εκείνη την στιγμή παθαίνει εμπλοκές μήπως κάποιος φίλος κυνηγός έχει καμία ιδέα τι μπορώ να κάνω για να το επαναφέρω (η εμπλοκή που κάνει είναι όταν ρίχνει το πρώτο φυσίγγι και το δεύτερο το κολλάει στην βάση με το που βγει από την αποθήκη) παρακαλώ sos

Unknown είπε...

με κλειστα ματια!!

Unknown είπε...

Παιδιά πήρα και εγώ το baikal 29.5intzes
το sporting από κυπρο είναι πολύ καλώ δεν έχει λάθος ότι του βάλω πεζει τα αγόρασα εξωτερικά τσοκ 3 ίντσες 3.1.αστρα δεν κατάλαβα Θεό σας το συστήνο Ο βασιλείας των φτηνών όπλων.

Ανώνυμος είπε...

Το έχω και είναι Οπλαρα

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά Έχω πέντε διαφορετικά διαμετρηματα σε BAIKAL super pose και πλαγιοκαννα,τα όπλα είναι αξιόπιστα και αποτελεσματικά για όλα τα κυνήγια. Πραγματικά Baikal και ξέρω ψωμί.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...