Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Καταδίκη για τη θανάτωση αρπακτικών και άλλων ειδών της άγριας πανίδας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης εκφράσει τις έντονες ανησυχίες της για το πρόσφατο περιστατικό θανάτωσης αρπακτικών και πτωματοφάγων πτηνών από δηλητηρίαση σε ορεινή περιοχή του Νομού Ξάνθης.

Η ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ πληροφορήθηκε το περιστατικό από τους θηροφύλακές της στο Νομό Ξάνθης οι οποίοι και έσπευσαν αμέσως στην περιοχή

Συγκεκριμένα άγνωστος/οι θανάτωσαν δύο άγρια άλογα και κατόπιν έβαλαν στο σώμα τους άγνωστες ουσίες ώστε να προκαλέσουν το θάνατο σε οποιοδήποτε πτωματοφάγο ζώο που θα πλησίαζε τα νεκρά άλογα. Το αποτέλεσμα ήταν να βρούνε το θάνατο τουλάχιστον τέσσερις χρυσαετοί, καθώς και όρνια και άλλα πτηνά. Άγνωστος είναι ασφαλώς και ο αριθμός άλλων ζώων άγριας πανίδας (αλεπούδες, λύκοι, κορακοειδή, κλπ) που έφαγαν από τα δηλητηριασμένα άλογα και πιθανόν έχουν πεθάνει σε άλλες τοποθεσίες.

Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης καταδικάζει το περιστατικό αυτό. Εκφράζει όμως και τον προβληματισμό της για τα αίτια αυτής της αποτρόπαιης πράξης, πιθανώς απόρροια της απουσίας διαχείρισης της άγριας πανίδας και εφαρμογής μέτρων προστασίας από τις ζημιές που προξενούν διάφορα είδη της άγριας πανίδας. Προβληματισμό για το αν το περιστατικό αυτό σχετίζεται με την επιθετική συμπεριφορά λύκων που έχει παρατηρηθεί σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...