Τρίτη, 6 Απριλίου 2010

ΕΤΑΝΑΜ: Βανδαλισμός σε πλωτό Σταθμό Μέτρησης Φυσικοχημικών Παραμέτρων στον Αμβρακικό.

«Μέσα σε χρονικό διάστημα τριών μηνών από την ολοκλήρωση του προγράμματος «Διαχείριση, αναβάθμιση και αποκατάσταση του διεθνούς σημασίας Υγροτόπου Αμβρακικού το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το Χ.Μ. Ε.Ο.Χ. και το ΥΠΟΙΟ και συγκεκριμένα μετά από την εγκατάσταση των τεσσάρων σταθμών μέτρησης Φ/Χ παραμέτρων για τον έλεγχο της ποιότητας των νερών του Αμβρακικού και την πρόληψη ανοξικών φαινομένων, εμφανίστηκε το πρώτο κρούσμα βανδαλισμού από αγνώστους», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Δ/ντής της ΕΤΑΝΑΜ ΑΕ ΟΤΑ Γ. Άρμπυρος, στην οποία αναφέρονται τα εξής:
(30/3/2010)
«Ένας εκ των τεσσάρων σταθμών ο οποίος είχε τοποθετηθεί στην περιοχή της Βόνιτσας, στο ακρωτήριο Γελάδα και πλησίον μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας, υπέστη σοβαρότατες ζημιές από κάποιους οι οποίοι πιθανότατα ενοχλήθηκαν από την ύπαρξη και λειτουργία του εν λόγω σταθμού και την καταγραφή δεδομένων που αφορούν την ποιότητα των νερών.
Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι οι σταθμοί αυτοί καταγράφουν ταχύτητα ρευμάτων, επίπεδα οξυγόνου, θερμοκρασία, αγωγιμότητα, χλωροφύλλη-α, νιτρικά καθώς και μετεωρολογικά δεδομένα.
Ενέργειες σαν και αυτή υποσκάπτουν τις προσπάθειες που καταβάλλονται όλο αυτό το διάστημα τόσο από τις τοπικές αρχές όσο και από φορείς όπως οι αλιευτικοί σύλλογοι, η ομοσπονδία αλιέων, ο Φ.Δ.Υγροτόπων Αμβρακικού και η ΕΤΑΝΑΜ ΑΕ ΟΤΑ και στρέφονται εναντίον της ποιότητας ζωής των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, της διασφάλισης της ποιότητας των νερών και της διαφύλαξης των ιχθυαποθεμάτων του Αμβρακικού κόλπου. Η ΕΤΑΝΑΜ ΑΕ ΟΤΑ κατέγραψε το συμβάν και ενημέρωσε σχετικά τις Ν.Α. Άρτας και Πρέβεζας προκειμένου να προβούν στις απαραίτητες νόμιμες διαδικασίες.
Κλείνοντας θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους κατοίκους της περιοχής μας για ακόμη μία φορά ότι στόχος του προγράμματος αυτού είναι η αποκατάσταση των βασικών λειτουργιών του οικοσυστήματος του Κόλπου και η προστασία των εισοδημάτων όσων εξαρτώνται από αυτό».

ΠΗΓΗ: www.ixotisartas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...