Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Η «ΒΕΝΤΕΤΑ» ΤΗΣ ΤΙΝΑΣ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ


Το σχέδιο για τη διάλυση των κυνηγετικών συλλόγων!

Χαρακτηριστικά μιας προσωπικής «βεντέτας» εναντίον της κοινωνίας των κυνηγών και των οργανώσεών τους έχει πάρει πια ο τρόπος που η υπουργός Περιβάλλοντος, Τ. Μπιρμπίλη, σχεδιάζει τη διάλυση των κυνηγετικών συλλόγων, αλλά και τη συνολική αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου που διέπει την υπόθεση «θήρα» στη χώρα μας...
Καλά πληροφορημένες πηγές του υπουργείου Περιβάλλοντος σημειώνουν ότι οι μεθοδεύσεις της υπουργού σχεδιάστηκαν εντός ενός «κλειστού» κύκλου συμβούλων και συνεργατών της, με τη συνδρομή ορισμένων... επώνυμων παραγόντων των ΜκΟ, που επί των ημερών της κ. Μπιρμπίλη απέκτησαν απεριόριστη «πρόσβαση» στο υπουργικό γραφείο.
Η μέχρι στιγμής κατάσταση δείχνει σαν η κ. Μπιρμπίλη να έχει βάλει ένα στοίχημα με τον εαυτό της και... τον χρόνο: να προλάβει δηλαδή να καταργήσει θεσμικά και οργανωτικά τις κυνηγετικές οργανώσεις, πριν... της τελειώσει ο χρόνος που θα κατέχει ακόμα τη θέση της υπουργού!
Δεν είναι δύσκολο να ερμηνεύσει κανείς αυτή τη «σπουδή». Στο διάστημα που μεσολάβησε, η υπουργός ήρθε πολλές φορές σε σύγκρουση με τις συλλογικές οργανώσεις των κυνηγών, είτε με αφορμή τη ρυθμιστική είτε με αφορμή τον Φεβρουάριο είτε με αφορμή τις Ζώνες Ειδικής Προστασίας.
Σε καμία από αυτές τις περιπτώσεις δεν μπόρεσε να καταφέρει το τελειωτικό πλήγμα στο κυνήγι που ονειρευόταν... Η τελευταία ρυθμιστική ήταν ίδια και απαράλλαχτη με τις προηγούμενες, ο Φεβρουάριος συνεχίζει να βρίσκεται εντός του κυνηγετικού ημερολογίου, ενώ στις Ζ.Ε.Π. αναγκάσθηκε επίσης σε υπαναχωρήσεις.
Από την πλευρά της υπουργού και των διαφόρων «υποβολέων», που εκπροσωπούν τις ΜκΟ στο γραφείο της, εκτιμήθηκε ότι κάθε αλλαγή στο κυνήγι θα είναι δύσκολο να επιβληθεί, όσο οι οργανώσεις των κυνηγών διατηρούν τη σημερινή οργανωτική δομή και την οικονομική τους αυτοτέλεια.
Η κ. Μπιρμπίλη είναι πεπεισμένη ότι οι ριζικοί περιορισμοί και οι γενικευμένες απαγορεύσεις κυνηγίου μπορούν να «περάσουν», μόνο εάν προηγηθεί ένας νόμος που θα διαλύει τους κυνηγετικούς συλλόγους και θα τους αποστερεί από τους πόρους και τις εισφορές που σήμερα καταβάλλουν οι κυνηγοί προς τις οργανώσεις τους.
Σύμφωνα με το «σενάριο» που επεξεργάζονται στο υπουργείο, κάτι τέτοιο θα ανάγκαζε τους περισσότερους συλλόγους να σταματήσουν τη λειτουργία τους, καθώς ούτε τα ενοίκια θα μπορούσαν να καταβάλλουν ούτε και τους υπαλλήλους τους να απασχολούν.
Το ίδιο μεταγενέστερα ελπίζουν ότι θα συμβεί με την Κ.Σ.Ε. και τις περιφερειακές κυνηγετικές Ομοσπονδίες, που σε μια τέτοια περίπτωση ούτε Ομοσπονδιακούς θηροφύλακες θα μπορούσαν να απασχολούν ούτε επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό, αλλά ούτε και περιβαλλοντικές μελέτες ή νομικές «μάχες» θα μπορούσαν να αναλάβουν...
Η υπουργός και οι ΜκΟ μάλιστα έχουν βρει από τώρα πού θα πηγαίνουν στο εξής οι συνδρομές που μέχρι τώρα κατέβαλλαν οι κυνηγοί προς τις οργανώσεις τους: στο... Πράσινο Ταμείο που η κ. Μπιρμπίλη έχει συστήσει στο υπουργείο, για να προικοδοτεί το WWF, την Ορνιθολογική και τις άλλες περιβαλλοντικές οργανώσεις!
Η διάλυση των κυνηγετικών συλλόγων αποτελεί πλέον «κεντρική γραμμή» της κ. Μπιρμπίλη, κάτι που φάνηκε και σε πρόσφατη πολύωρη συνάντηση της Κ.Σ.Ε. με την... «ομάδα εργασίας» του υπουργείου, η οποία ασχολείται με την αλλαγή του νόμου.
Μόνο η Κ.Σ.Ε. μίλησε σε αυτήν τη συνάντηση που διήρκεσε 4 ολόκληρες ώρες, γιατί η άλλη «πλευρά» αρνήθηκε πεισματικά να ανοίξει τα «χαρτιά» της.
Στη Συνομοσπονδία όμως είναι σήμερα απόλυτα σίγουροι πως και αυτή η συνάντηση ήταν εντελώς «προσχηματική», κυρίως γιατί το υπουργείο ήθελε να «αφοπλίσει» μια σειρά βουλευτών που ήδη έχουν καταθέσει στη Βουλή ερωτήσεις σχετικά με το ζήτημα και τις προθέσεις της κ. Μπιρμπίλη.
Η «ομάδα εργασίας» αναγκάσθηκε να δεχτεί την Κ.Σ.Ε. για να φανεί απέναντι στους βουλευτές... ότι διαβουλεύεται, ωστόσο οι κατευθύνσεις που έχουν πάρει από την κ. Μπιρμπίλη είναι σαφείς:
- «Για να τελειώσουμε με τους κυνηγούς, πρέπει πρώτα να τελειώσουμε με τις οργανώσεις τους».

ΠΗΓΗ: diananews.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν ορισμένα ενδιαφέροντα σημεία στο χρόνο σε αυτό το άρθρο, αλλά δεν ξέρω αν θα τα δείτε όλα στην καρδιά του κέντρου. Υπάρχει κάποια ισχύ, αλλά εγώ θα κρατήσει μέχρι τη γνώμη μου να το αναλύσουμε περαιτέρω. Καλό το άρθρο, χάρη και θέλουμε περισσότερα! Προστέθηκε στο FeedBurner, καθώς

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...