Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Οι κυνηγοί θα επανακτήσουν τον Αμβρακικό


Με το διαρκή αγώνα μας…
Συντονισμένη επιχείρηση κατά της λαθροθηρίας

Την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011 έγινε μια συντονισμένη επιχείρηση πάταξης της λαθροθηρίας στον Αμβρακικό, από την Ε΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου, τον Κυνηγετικό Σύλλογο Άρτας, τον Κυνηγετικό Σύλλογο Πρέβεζας, την Δ΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδας, το Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Αμβρακικού και το Λιμεναρχείο Πρέβεζας.
Συμμετείχαν περίπου 20 άτομα με τρία σκάφη σε μια προσπάθεια πρόληψης και καταστολής της λαθροθηρίας στον υγροβιότοπο του Αμβρακικού, έναν υγροβιότοπο από τους σημαντικότερους της Ευρώπης, τον οποίο δυστυχώς κάποιοι, έστω και ελάχιστοι, οι «γνωστοί – άγνωστοι» συνεχίζουν σχεδόν καθημερινά να τον λυμαίνονται ασύστολα.
Ο αγώνας που έδωσε, δίνει και θα συνεχίσει να δίνει ο Κυνηγετικός Σύλλογος Άρτας για την επανέναρξη του κυνηγίου στον Αμβρακικό, είναι μεγάλος αγαπητοί συνάδελφοι. Ένας αγώνας, που είναι κρίμα να χαθεί από μερικούς ασυνείδητους, οι οποίοι νομίζουν ότι κάνουν κάτι, κυνηγώντας τα θηράματα με μηχανοκίνητα σκάφη με μοναδικό σκοπό το κέρδος και χωρίς να έχουν αναλογιστεί και τις συνέπειες, εάν συλληφθεί κάποιος.
 Είμαστε σίγουροι ότι οι παππούδες και οι πατεράδες τους, οι οποίοι κυνηγούσαν παραδοσιακά θα είναι «περήφανοι» γι’ αυτούς τους «κυνηγούς».   
Δυστυχώς επειδή αρκετές φορές οι συμπεριφορές αυτών των λαθροθήρων ξεφεύγουν από κάθε όριο, εδώ πλέον είμαστε όλοι μαζί αποφασισμένοι να καταπολεμήσουμε με κάθε τρόπο αυτές τις αυθαιρεσίες και μέσα από τέτοιου είδους συντονισμένες προσπάθειες, οι οποίες εφεξής θα είναι συχνές.
Υπάρχει έντονη και δικαιολογημένη αγανάκτηση και από τους ντόπιους κυνηγούς, οι οποίοι δεν έχουν πια κανένα όριο αντοχής και ανοχής απέναντι σ’ αυτούς τους αδίστακτους «επαγγελματίες» λαθροθήρες.
Οι κυνηγοί του κάμπου τα τελευταία τρία χρόνια έχουν αποκλειστεί και εκδιωχθεί από αυτό που ανήκει, ένα κυνήγι παραδοσιακό και το μοναδικό στην περιοχή, ένα κυνήγι με πολλούς λάτρεις. Ε! πλέον, ενώ βρισκόμαστε μια ανάσα από το να το αποκτήσουμε ξανά, δεν είναι διατεθειμένοι να τους ανεχθούν άλλο!   
Το βέβαιο είναι ότι όλοι μαζί οι εμπλεκόμενοι φορείς, αλλά και οι ντόπιοι κυνηγοί θα περιφρουρήσουμε αυτό που ανήκει σε όλους και για το οποίο εμείς, ως Κυνηγετικός Σύλλογος Άρτας προσπαθούμε εδώ και καιρό συντονισμένα και εμπεριστατωμένα να ξανακερδίσουμε.
Τέρμα πια…. εφόσον υπάρχει θέληση από όλους θα τα καταφέρουμε……η ισχύς εν τη ενώσει και με τον αγώνα μας οι κυνηγοί θα επανακτήσουμε αυτό που μας ανήκει.

          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...