Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

<<Στο φτερό>>

* Η αλήθεια είναι ότι στο κυνηγετικό χώρο αυτό το διάστημα επικρατεί μεγάλη αγωνία για το «τι μέλλει γενέσθαι» με το κυνήγι και ποια θα είναι η αντιμετώπισή του από το νέο Υπουργείο Περιβάλλοντος (Ενέργειας και Κλιματικών Αλλαγών) στο οποίο εντάχτηκαν στο σύνολό τους τα Δάση και η Θήρα.
*Οι απαισιόδοξοι σίγουρα θα πούνε έρχονται τα χειρότερα, αφού οι διάφορες «περιβαλλοντικές ευαισθησίες» είναι αυτές που «πουλάνε» τα τελευταία χρόνια και δυστυχώς επηρεάζουν το ευρύ κοινό χωρίς στην ουσία να προσφέρουν τίποτα το ουσιαστικό σε ότι αφορά την προστασία και την ανάπτυξη του περιβάλλοντος.
*Οι αισιόδοξοι βεβαίως θα πούνε και τι καλό είχαν δει από πλευράς πολιτείας οι κυνηγοί τα τελευταία 35 χρόνια από τη μεταπολίτευση και μετά; Γνωστή και κατακριτέα από όλους μας η αρνητική στάση των υπευθύνων της Δ-νσης Θήρας του Υπουργείου Γεωργίας απέναντι στο κυνήγι. Τουλάχιστον ας δοκιμάσουμε και κάτι καινούργιο και διαφορετικό χωρίς προκαταλήψεις και καχυποψίες.
*Αρκεί βεβαίως να υπάρξει ανάλογη διάθεση και από πλευράς υπευθύνων του Νέου Υπουργείου και να γίνει κατανοητό ότι το κυνήγι δεν αποτελεί πρόβλημα για το περιβάλλον και προ πάντων ουσιαστικός και γόνιμος διάλογος και όχι στείρες αντιπαραθέσεις, γιατί οι έλληνες κυνηγοί έχουν εξαντλήσει όλα τα όρια της αντοχής τους.
* Ο νέος υφυπουργός που όλα δείχνουν ότι θα αναλάβει και την ευθύνη για τα δάση και τη θήρα κ. Θάνος Μωραϊτης είναι βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, είναι ένας νέος άνθρωπος 39 ετών, καταγόμενος από την ελληνική περιφέρεια και αυτό μας δίνει ελπίδα ότι θα περάσει και μια νέα αντίληψη στη δημόσια διοίκηση.
* Αναμένουμε……………….και ελπίζουμε………………



Άρθρο της εφημερίδας του Κ.Σ. Άρτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...