Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

<<Ταξίδι στο χρόνο>>


Η ιστορία του Συλλόγου μας είναι σε όλους μας γνωστή από τα αφιερώματα που κατά καιρούς δημοσιεύονται και στην εφημερίδα μας. Είναι μεγάλη η προσφορά των κυνηγών του Συλλόγου μας σε δύσκολες περιόδους της πατρίδας μας συμμετέχοντας μάλιστα και οι ίδιοι και στους απελευθερωτικούς αγώνες εναντίον των Τούρκων.
Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Άρτας ιδρύθηκε αμέσως μετά την απελευθέρωση της Άρτας (1881) και ουδέποτε έπαψε να λειτουργεί εκτός από τα δύσκολα χρόνια της Γερμανικής Κατοχής.
Σε μια από τις τελευταίες συνεδριάσεις εκείνης της περιόδου συγκεκριμένα στις 14 Δεκεμβρίου 1940 το Δ.Σ. του Συλλόγου συνεδριάζει με ένα και μοναδικό θέμα και αναθέτει στον τότε Πρόεδρο Γεώργιο Κεχαγιά…….. «ίνα εκ των παρά της Εθνικής Τραπέζης αποθεμάτων καταθέσεως αποσύρει δραχμάς επτά χιλιάδας «7.000» ίνα αύται διατεθώσι δια την αγορά κονιάκ υπέρ των στρατιωτών του 40ου Συντάγματος Ευζώνων, μαχομένων εν Αλβανία υπέρ Πατρίδος»…………
Ιστορικό ντοκουμέντο το πρακτικό που σώζεται μέχρι σήμερα.


Επίσης δημοσιεύουμε και ένα απόσπασμα από τα μητρώα των μελών Συλλόγου της μεταπολεμικής περιόδου, της κυνηγετικής περιόδου 1949-50. Είναι η δικιά μας ιστορία, εκεί κάποιοι από εμάς θα διαβάσουμε ονόματα πατεράδων μας, παππούδων μας, συγχωριανών μας……….


Άρθρο της εφημερίδας του Κ.Σ. Άρτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...