Ως πότε …αβέβαιοι και κυνηγημένοι!
Είμαστε «αγανακτισμένοι» ως κυνηγοί και πολίτες!
Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια…..της «περιθωριοποίησης» δηλαδή του κυνηγίου από την Ελληνική Πολιτεία. Ενόψει μάλιστα της νέας κυνηγετικής περιόδου η αγωνία των κυνηγών κορυφώνεται κάθε φορά, «για το τι μέλλει γενέσθαι» τη χρονιά που μας έρχεται και πόση απαξία θα εισπράξουμε για άλλη μια φορά, εμείς οι κυνηγοί που είμαστε και πολίτες αυτής της χώρας, που άξιζε καλύτερη τύχη.
Ως γνωστόν από ιδρύσεως των Συλλόγων ανήκαμε στο Υπουργείο Γεωργίας (Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων όπως μετονομάστηκε το 2004), «άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα αλλιώς….» σε ότι αφορούσε το κυνήγι, αφού τις τελευταίες δεκαετίες καμία κυβέρνηση και καμιά διοίκηση δεν φρόντισε να κατανοήσει τα προβλήματα του λαού και της κοινωνίας και φυσικά και των κυνηγών, αφού ένα κομμάτι της κοινωνίας είμαστε και εμείς.
Από το 2009 υπαχθήκαμε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, «από τη Σκύλα ……στη χάρυβδη ….» δηλαδή και από τότε άρχισε ο δυσκολότερος αγώνας για τις κυνηγετικές οργανώσεις μέχρι και τις τελευταίες ημέρες (8-6-2011), καλούμασταν από την Κυνηγετική Συνομοσπονδία για συσπείρωση και ενιαίες προτάσεις από τους Συλλόγους μέσω των Ομοσπονδιών, ενόψει της ρυθμιστικής κυνηγίου της περιόδου 2011-12, αφού σε όλους φανερό ήταν το αντικυνηγετικό κλίμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος.
Ενώ λοιπόν βρισκόμασταν σε αυτή τη κατάσταση και με περιρρέουσα ατμόσφαιρα αβεβαιότητας, ήρθε ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης (17/6/2011), η ολοκληρωτική αλλαγή της ηγεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και ένα μυστήριο να πλανάται στους κυνηγετικούς κύκλους για τις κυνηγετικές θέσεις των νέων υπουργών.
Βεβαίως θα προηγηθεί η απαραίτητη ενημέρωση από την Κ.Σ.Ε, αλλά το ζητούμενο είναι εάν θα υπάρξει και η ανάλογη διάθεση από πλευράς Υπουργείου, γιατί εάν δεν αλλάξουν τη νοοτροπία και την πολιτική και δεν αφουγκραστούν επί τέλους τα προβλήματα του κόσμου, δεν πρόκειται να αλλάξουμε τις τύχες μας. Ως πότε οι κυνηγοί θα είμαστε «κυνηγημένοι» στον τόπο μας;
Εξάλλου γνωστό είναι ότι η κρίση στη χώρα μας δεν είναι οικονομική, είναι κρίση αξιών, θεσμών και πολλών άλλων! Για όλα τα δεινά του περιβάλλοντος με περισσή ευκολία για τους αρμοδίους, υπαίτιοι ήταν οι κυνηγοί, βόλευε έτσι μερικούς, το έργο των κυνηγετικών οργανώσεων δεν τους ενδιέφερε.
Ένα και μόνο ερώτημα, εάν δεν υπήρχε η θηροφυλακή, η οποία επί 24/ωρου φυλάει από τη λαθροθηρία την ελληνική ύπαιθρο, ποιος κρατικός μηχανισμός θα κινούνταν για την προστασία της πανίδας μας; Και φυσικά και πολλές άλλες φιλοθηραματικές και φιλοπεριβαλλοντικές δράσεις.
Αναμένουμε τις εξελίξεις και ελπίζουμε πραγματικά σε μια ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΔΟ και ΤΥΧΗ για όλους μας!
ΠΗΓΗ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ Κ.Σ. ΑΡΤΑΣ .ΜΗΝΑ ΙΟΥΝΙΟΣ 2011.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου