Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020

Επιστολή αγανάκτησης από τους κυνηγετικούς Συλλόγους της Χαλκιδικής




Με αίσθημα ευθύνης αλλά ταυτόχρονα αγανάκτησης και αδικίας όλοι οι Σύλλογοι της Χαλκιδικής στείλαμε την παρακάτω επιστολή στους πολιτικούς φορείς του τόπου! Αναμένουμε απαντήσεις για να ενημερωθούν όλοι οι κυνηγοί του νομού!

Ακολουθεί η επιστολή :

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ Π.Ε. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Κ. ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ Κ. ΙΩΑΝΝΗ ΓΙΩΡΓΟΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ Π.Ε. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Αξιότιμοι κυρία και κύριοι, Στα πλαίσια της εφαρμογής των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, που ισχύουν ως τις 7/12, με πολύ πιθανή την παράτασή τους, επιτρέπεται η σωματική άσκηση και κίνηση με κατοικίδιο ζώο ακόμη και στο βουνό , σύμφωνα με τα όσα είπε ο Πρωθυπουργός στο διάγγελμά του, της 6ης Νοεμβρίου 2020. Στις σχετικές Αποφάσεις της Κυβέρνησης, όπως αυτές διατυπώνονται στα Φ.Ε.Κ. 4899/Β/6-11-2020, 4999/Β/12-11-2020 5255/Β/28-11-2020, δεν αναφέρεται το αντίθετο.

Για λόγους που αγνοούμε, αλλά θεωρούμε βέβαιο πως δε μπορεί να σχετίζονται με τη διαχείριση της πανδημίας, η μετακίνηση για κυνήγι και ψάρεμα εξαιρέθηκε από τις μετακινήσεις πολιτών για σωματική άσκηση και κίνηση με κατοικίδιο ζώο σύμφωνα με τις δηλώσεις των κ. Χαρδαλιά και Πέτσα, αν και αυτό δε γίνεται σαφές στα παραπάνω Φ.Ε.Κ.

Πέραν της λογικής, που ορίζει πως χωρίς συναθροίσεις και με τήρηση όλων των μέτρων που προβλέπονται για σωματική άσκηση, η άσκηση της θήρας σε καμία περίπτωση δε συμβάλλει στη διασπορά του κορωνοιού, αλλά το αντίθετο, βοηθά τους κυνηγούς να ανταποκριθούν στα μέτρα που έχουν επιβληθεί, υπάρχουν δηλώσεις ειδικών επιστημόνων που λένε τα παραπάνω αυτονόητα. Ενδεικτικά αναφέρουμε τις δηλώσεις του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, κ. Γιαννακόπουλου.

ΠΗΓΗ: ihunt.gr


Περισσότεροι από 15.000 κυνηγοί στην Ελλάδα αναμενόταν να ανανεώσουν την άδεια θήρας τους αυτές τις μέρες, αλλά οι δηλώσεις του κ. Χαρδαλιά, τους απέτρεψαν, με κίνδυνο εφόσον δεν αλλάξει κάτι άμεσα, να στερηθούνε αυτό το δικαίωμα.

Τα παραπάνω είχαν μεταξύ άλλων, σαν αποτέλεσμα την αναστολή της λειτουργίας της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής των Κυνηγετικών Οργανώσεων, λόγω της απώλειας των σχετικών εσόδων. Έτσι, από τη Δευτέρα 16/11 και για το διάστημα που θα διαρκέσουν τα περιοριστικά, το σώμα της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής μπήκε σε αναστολή λειτουργίας, εξέλιξη που αποτελεί ένα μεγάλο πλήγμα στην προστασία της Ελληνικής φύσης, με αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης.

Θεωρούμε δεδομένο το γεγονός πως χωρίς συναθροίσεις, με αποστάσεις που θα μπορούσε να επιβληθεί να είναι μεγαλύτερες ακόμη και από 100 μέτρα, θα μπορούσαν όχι μόνο οι κυνηγοί αλλά όλοι οι Έλληνες να μετακινούνται εντός νομού στην ύπαιθρο σύμφωνα με τα μέτρα που ισχύουν για τη σωματική άθληση και κίνηση με κατοικίδιο, για την αποφυγή συνωστισμού στα αστικά κέντρα, αλλά και την αποφυγή του ψυχοκτόνου εγκλεισμού που σήμερα έχει επιβληθεί. Η απαξίωση των κυνηγών από την πολιτεία και ειδικά από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, οδηγεί τους Κυνηγετικούς Συλλόγους που κάνουν τα πάντα για να συνδράμουν στις προσπάθειες της Γεν. Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου αλλά και αλλού, σε ένδειξη αντίδρασης, να εξετάζουν ακόμη και το σενάριο να απέχουνε στο μέλλον από τις δράσεις Πολιτικής Προστασίας, κάτι το οποίο θα ήταν εις βάρος όλων μας. Ζητούμε να επιτραπεί όχι μόνο η μετακίνηση για κυνήγι, αλλά η μετακίνηση για όλες τις υπαίθριες δραστηριότητες, με συμμόρφωση στα μέτρα που προβλέπονται για σωματική άσκηση (μέχρι τρεις, με αποστάσεις τουλάχιστον 1,5 μέτρο μεταξύ μας κλπ.) το αργότερο στις 7 Δεκεμβρίου.

Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε αν έχετε προβεί, ή σχεδιάζετε να προβείτε σε κάποια ενέργεια σχετικά με την άμεση άρση των παραπάνω αναίτιων περιορισμών. Η απάντησή σας ή ακόμη και η μη απάντησή σας, θα κοινοποιηθεί στους 3.000 κυνηγούς μέλη των Συλλόγων μας αλλά και ευρύτερα.

Για τους Κυνηγετικούς Συλλόγους Αρναίας, Κασσάνδρας, Νέων Μουδανιών, Ορμύλιας και Πολυγύρου,

Ο Περιφερειακός Εκπρόσωπος, Σαρόγλου Χαράλαμπος

Οι Πρόεδροι των Κυνηγετικών Συλλόγων

1. Αρναίας, Ντάντος Γεώργιος

2. Κασσάνδρας, Κερμεντής Γεώργιος

3. Νέων Μουδανιών, Μανές Αριστοτέλης

4. Ορμύλιας, Τσινάς Ιωακείμ

5. Πολυγύρου, Καραμούζης Μάλαμας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...