Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Είναι Μυοκάστορας ή ένα νέο είδος;


Μετά την δημοσίευση του θέματος «κατά πόσο υπάρχουν Μυοκάστορες στον Αμβρακικό Κόλπο» που είχα θίξει σε προηγούμενη ΑΝΑΡΤΗΣΗ μου, έφτασε ένα e-mail που με προβλημάτισε. Μου το έστειλε ο κύριος Βαγγέλης Ντάκουλας με δυο φωτογραφίες και με ρωτούσε τι ζώο μπορεί να είναι αυτό και σας το παραθέτω.

Εχθές φωτογράφισα ένα παράξενο ζώο (νεκρό) κοντά στο ξενοδοχείο Μαργαρώνα. Το μήκος είναι περίπου ένα μέτρο. Θα δείτε στην μια ένα μπουκάλι κίτρινο από εντομοκτόνο για να καταλάβετε περίπου το μέγεθος. Σας στέλνω και δυο φωτογραφίες.
Βαγγέλης Ντάκουλας

Εγώ του απάντησα πως κατά πάσα πιθανότητα είναι Μινγκ, γνωρίζοντας ότι τον τελευταίο χρόνο έχουν γίνει πολλές απελευθερώσεις τέτοιων ζώων από οικολόγους. Το μέγεθος του ζώου δεν με παραπέμπει στο είδος του Μυοκάστορα και σε καμία περίπτωση δεν είναι Βίδρα. Σίγουρα ανήκει στο είδος των αρουροειδών Φοβάμαι πως ενδεχομένως να μιλάμε για ένα νέο υβρίδιο. Ελπίζω να μην επιβεβαιωθώ, γιατί ένα νέο είδος μπορεί να κάνει μεγάλη ζημιά στον Αμβρακικό Κόλπο, ειδικά μάλιστα αν παρατηρηθεί μεγάλος πληθυσμός από αυτό το είδος.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εντοπίστηκε άλλο ένα στον Αμβρακικό, νεκρό στον δρόμο μπροστά από το νοσοκομείο της Πρέβεζας. Όλα τα χαρακτηριστικά του Μυοκάστορα. Πρέπει να έχω κρατήσει φωτό...

tsolo είπε...

Είναι μυοκάστορας κι αφήστε τα σενάρια περί "νέου είδους" είναι αστεία. Οι μυοκάστορες έχουν εξαπλωθεί ΠΑΝΤΟΥ!!!

Unknown είπε...

Βρήκα κ εγώ στην μανωλαδα Ηλείας ένα ζωντανό

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...