Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

<<Νέα παράταση για τα αδήλωτα όπλα!>>

Τέλος της αγωνίας για εκατοντάδες κυνηγούς που δεν είχαν δηλώσει έγκαιρα τα κυνηγετικά τους όπλα στις προηγούμενες παρατάσεις του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, έρχεται να δώσει νομοσχέδιο που ψήφισε η Βουλή για θέματα αρμοδιότητας του υπ. Εσωτερικών λίγο πριν τα Χριστούγεννα.
Σύμφωνα με τη ρύθμιση, όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν τα όπλα τους που έχουν άδεια από το Δασαρχείο, να ανανεώνουν τις άδειες κατοχής από τα Αστυνομικά Τμήματα και το κυριότερο να δηλώνουν επιτέλους τα όπλα που δεν είχαν δηλωθεί ποτέ (!) μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου 2009. Ενα σοβαρότατο πρόβλημα που δεν επιλύεται ούτε μ’ αυτή τη ρύθμιση, αφού δεκάδες ή και εκατοντάδες πολίτες κάθε χρόνο, γίνονται κάτοχοι αδήλωτων όπλων των υπέργηρων συγγενών τους που έφυγαν από τη ζωή. Ενα κενό νόμου που «βαφτίζει» παράνομους δεκάδες συμπολίτες μας.
Η νέα ρύθμιση είναι πραγματικά μια ευκαιρία για όλους αυτούς που θέλουν να νομιμοποιήσουν αυτά τα όπλα που απέκτησαν ελέω κληρονομιάς, είτε για να κυνηγήσουν είτε για να τα πουλήσουν.
Αδικαιολόγητοι, αλλά άμεσα κερδισμένοι από τη νέα παράταση οι κυνηγοί-κάτοχοι Δελτίων Αδειας Κατοχής Κυνηγετικών Οπλων, από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους, όπου παρά τη 10ετή τους διάρκεια, δεν τα ανανέωσαν όταν έπρεπε.
Το υπουργείο δικαιολογείται απόλυτα μετά από τη νέα παράταση, να τη θεωρεί ως την τελευταία που μπορεί να δοθεί. Αλλωστε, όπως δηλώνει στην επείγουσα ανακοίνωση που έστειλε στις κυνηγετικές οργανώσεις, μετά την παρέλευση της συγκεκριμένης ημερομηνίας θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες από το νόμο περί όπλων, ποινικές και διοικητικές κυρώσεις. Με λίγα λόγια η κατοχή κυνηγετικών όπλων χωρίς άδεια θα είναι παράνομη και θα επιφέρει κυρώσεις στους κατόχους τους.
Ταυτόχρονα το υπουργείο θα πρέπει να φροντίσει ΑΜΕΣΑ, αφού δεν το έκανε σ’ αυτό το νομοσχέδιο, να ρυθμίσει τα θέματα κληρονομιάς ή αδήλωτων κυνηγετικών όπλων, όπως και το θέμα της νόμιμης καταστροφής όπλου (με πρωτόκολλο) για να απαλλαχτεί ο κάτοχός του από ένα άχρηστο όπλο?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...