Κυριακή 22 Μαΐου 2011

ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ GRAND PRIX ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.


ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΜΠΛΗΖΙΩΤΗ
Το πρώτο διεθνές Grand Prix Σκοποβολής Combak Sporting πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της ελληνικής σκοποβολής στο Σκοπευτήριο Αφάντου της Ρόδου στις 7 και 8 Μαΐου με τη συμμετοχή σκοπευτών από δέκα χώρες.
Η προσπάθεια ανάληψης του αγώνα ήταν δύσκολη λόγω της αυστηρών προδιαγραφών της Παγκοσμίας Ομοσπονδίας (FITASC) αλλά οι διοργανωτές υπερέβησαν τα εσκαμμένα και έτσι κατόρθωσαν να διοργανώσουν με επιτυχία έναν τόσο σημαντικό αγώνα, με ανύπαρκτη βοήθεια από την πολιτεία και τους τοπικούς φορείς.
Στο Σκοπευτήριο, που κατασκευάστηκε το 2007 από την οικογένεια Πισσά, έχουν πραγματοποιηθεί άλλοι δύο διεθνείς αγώνες οι Islands Games και το Perrazzi Challenge.
Ο αγώνας είχε εγκριθεί από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και είχε τη στήριξη του ιδίου του Γεν. Γραμ. κ. Μπιτσαξή. όπου οργανώθηκε από τον Ομιλο Σκοπευτών Δωδεκανήσου, υπό την αιγίδα της ΣΚΟΕ.
Οι συμμετοχές από Ισπανία – Πορτογαλία - Γαλλία – Δανία – Εσθονία – Ιταλία – Ρωσία – Αίγυπτο και φυσικά από Κύπρο και Ελλάδα χάρισαν στο νησί μερικές εκατοντάδες διανυκτερεύσεις.
Ολοι οι συμμετέχοντες αθλητές ήσαν πολύπειροι σκοπευτές αλλά ο Γεώργιος Ψυλλάκης από την Αθήνα κατόρθωσε να πάρει την πρωτιά με 186/200, νικώντας τον Κύπριο Μιλτιάδους Λεύκιο στο μπαράζ με 25/25 έναντι 23/25 που έφερε ο Κύπριος. Στους βετεράνους, νικητής ήταν ο Δημήτριος Πιστολάς από την Ελλάδα με 152/200. Στους έφηβους νικητής ήταν ο Christian Pedersen από την Δανία με 177/200 και στις γυναίκες η Γλυκερία Γκίκα από την Ελλάδα. Στους σούπερ βετεράνους διακρίθηκαν τόσο ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Jean Francois Palinka όσο και ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Λόρδος Δημήτρης. Την πρώτη θέση κατέλαβε ο Χούρης Ηλίας από την Κύπρο με 166/200.
Στο αγώνα εκτός από τον πρόεδρο της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος και αντιπρόεδρο της Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Παύλο Κανελλάκη, παρευρέθησαν και έλαβαν μέρος και σαν σκοπευτές τόσο ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (FITASC) κ. Jean Francois Palinka όσο και ο πρόεδρος της Κυπριακής Σκοπευτικής Ομοσπονδίας κ. Λόρδος Δημήτρης. Η Οργανωτική Επιτροπή του Αγώνα με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού Δήμου Ρόδου κ. Διακοσταματίου Σάββα εργάστηκε σκληρά και παρουσίασε έναν αγώνα που άγγιζε τα όρια της τελειότητας.
Η τεχνική υποδομή του Σκοπευτηρίου, η άρτια οργάνωση και διεξαγωγή του αγώνα εξέπληξε τους πάντες, με αποτέλεσμα να χαρακτηριστεί η διοργάνωση ως μία από τις σημαντικότερες παγκοσμίως για φέτος.
Τον αγώνα έκλεισε τρικούβερτο ελληνικό γλέντι που είχε οργανώσει το Σκοπευτήριο με οβελίες και ελληνική μουσική μέχρι αργά τη νύχτα κάτι που έδεσε σφιχτά όλους τους συμμετέχοντες σκοπευτές – διαιτητές - συνοδούς και προσκεκλημένους κατά τρόπο πρωτοφανή. Ολοι συγκινημένοι, αντάλλαξαν διευθύνσεις και αναμνηστικά δώρα και ανανέωσαν το ραντεβού τους στο Σκοπευτήριο για το 2012. Το σκοπευτήριο ευχαριστεί όλους όσοι συμμετείχαν καθώς επίσης και την εθελοντική ομάδα Πρόληψης Καταστροφών CB Δωδεκανήσου με τον πρόεδρο κ. Μαντικό Ντίνο, που ήταν παρούσα όπου χρειάστηκε.

ΠΗΓΗ: diananews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...