Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Θετική η Δ/νση Δασών Άρτας, σιωπή από το Φορέα Διαχείρισης Αμβρακικού.


ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ
Οι τελευταίες εξελίξεις


Για το Δ.Σ. του Κυνηγετικού Συλλόγου Άρτας η υπόθεση του Αμβρακικού αυτή τη στιγμή είναι στην πιο κρίσιμη φάση και το βέβαιο είναι ότι δεν πρόκειται να παραιτηθούμε από τίποτε και θα διεκδικήσουμε μέχρι τέλους, αυτό που μας ανήκει.
Από τον περασμένο Μάρτιο που έληξε ο τριετής αποκλεισμός των κυνηγών από ολόκληρο τον υγροβιότοπο, εμείς σε συνεργασία με την Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου έχουμε υποβάλλει εγκαίρως τις προτάσεις μας για μια δίκαιη ρύθμιση της άσκησης του κυνηγίου.
Όλη η κατάσταση που είχε διαμορφωθεί έως τότε ήταν πραγματικά σε μια αισιόδοξη φάση, αφού και με το Φορέα Διαχείρισης Αμβρακικού (Νοέμβριος 2010) είχε συμφωνηθεί να γίνει σύσταση κοινής επιτροπής να συγκεντρωθούν και να υποβληθούν από κοινού από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς –οι οποίοι σημειωτέον όλοι ήταν σύμφωνοι- προτάσεις για τη ρύθμιση του κυνηγίου μετά τη λήξη της απαγόρευσης.
Οι προτάσεις θα αποτελούσαν ύστερα από διαβούλευση των εμπλεκομένων φορέων την τελική πρόταση προς τη Δ/νση Δασών Άρτας και Πρέβεζας, οι οποίες και θα έπαιρναν την τελική απόφαση.
Παράλληλα στις 8 Μαρτίου 2011 είχαμε και σχετική δημόσια δέσμευση του Προέδρου του Φορέα κ. Αλμπάνη σε τηλεοπτική συζήτηση που είχε με τον Πρόεδρο της ΚΣΕ κ. Παπαδόδημα. 
Μέχρι στιγμής (τέλη Απριλίου) το Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού δεν έχει συνεδριάσει σχετικά, εμείς δεν θέλουμε σε καμιά περίπτωση να χάνεται έτσι ο χρόνος, γιατί αυτή η σιωπή, πραγματικά δεν χρησιμεύει σε τίποτα, αντίθετα μάλιστα κινά υποψίες….
Εκείνο που πρέπει να τονίσουμε είναι η θετική στάση της Δ/νσης Δασών Άρτας, με την οποία υπάρχει άριστη συνεργασία και κατανόηση των δίκαιων αιτημάτων μας, αλλά και είναι η υπηρεσία με την οποία από κοινού προσπαθούμε να προστατέψουμε τον Αμβρακικό με πράξεις και με τα λιγοστά μέσα που διαθέτουμε και όχι με λόγια…..
Παρακαλούμε το Φορέα Διαχείρισης Αμβρακικού, ο οποίος έχει και την ευθύνη, το συντομότερο να αποφασίσει σχετικά και όχι να περιθωριοποιούμε τις τοπικές κοινωνίες στην πιο δύσκολη φάση που διανύουμε και ως χώρα, οι ολοκληρωτικές απαγορεύσεις ήταν οι πρακτικές του παρελθόντος, οι οποίες δυστυχώς έφεραν αντίθετα αποτελέσματα και για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους Ο ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ εκπέμπει S.O.S όχι από το κυνήγι, αλλά από άλλες αιτίες, που όλοι γνωρίζουν, αλλά προτιμούν να κωφεύουν.      

ΠΗΓΗ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ Κ.Σ. ΑΡΤΑΣ .ΜΗΝΑ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...