Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Τσουχτερά παράβολα επιβάλει η ΣΚΟΕ.


ΚΥΝΗΓΟΤΟΠΟΣ ΑΡΤΑΣ:  Μετά το χθεσινό άρθρο με τα αυξημένα παράβολα που επιβάλει ο ΣΚΟΕ στους Έλληνες αθλητές σκοποβολής για το έτος 2011, έψαξα στο διαδίκτυο για περισσότερες πληροφορίες και βρήκα το παρακάτω άρθρο που ανάρτησε ο skopeftis.gr.
Έχει ενδιαφέρον η τελευταία παράγραφος του άρθρου, διαβάστε και θα καταλάβετε που πάνε τα χρήματα των Ελλήνων σκοπευτών!


Η ΣΚΟΕ ανακοίνωσε τα παράβολα που πρέπει να καταβληθούν κατά περίπτωση για αθλητικές δραστηριότητες αθλητών και συλλόγων από 01/01/2011. Οι τιμές είναι ανεβασμένες από 20-60% σε σχέση με τις αντίστοιχες περσινές. Στο επίσημο site της ΣΚΟΕ αναφέρεται:
"Σας αποστέλλουμε κατάλογο αθλητών σας, για τους οποίους έχει καταχωρηθεί στο μητρώο της ΣΚΟΕ Δελτίο Σκοπευτή (ΔΕ.ΣΚ.). Τα ΔΕ.ΣΚ. θα πρέπει να ανανεωθούν πριν από την 31/12/2010 προκειμένου οι αθλητές-τριες να μπορούν να μετέχουν σε προπονήσεις και αγώνες από 01/01/2011.
Τα παράβολα που πρέπει να καταβληθούν κατά περίπτωση στη ΣΚ.Ο.Ε, για αθλητικές δραστηριότητες από 01/01/2011, σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας είναι ως ακολούθως:
α. Ανανέωση ΔΕ.ΣΚ στις κατηγορίες ανδρών-γυναικών για το έτος 2011: 20 ΕΥΡΩ
β. Έκδοση νέου ΔΕ.ΣΚ. στις κατηγορίες ανδρών-γυναικών από 01/01/2011: 30 ΕΥΡΩ γ. Έκδοση-Ανανέωση ταυτότητας ΕΤΕΠΣ/IPSC από 01/01/2011: 6 ΕΥΡΩ
δ. Βεβαίωση σε αθλητή-τρια για έκδοση ή ανανέωση άδειας κατοχής όπλου: 50 ΕΥΡΩ. ε. Παράβολο μεταγραφής 60 ΕΥΡΩ. στ. Παράβολο διαγραφής (αρ.4 παρ.9 Κανονισμού ΣΚ.Ο.Ε.): 100 ΕΥΡΩ ζ. Ετήσια συνδρομή Σωματείου (για όλους τους κλάδους): 50 ΕΥΡΩ η. Αποστολή αποτελεσμάτων, για κάθε συμμετοχή σκοπευτή-τριας σε μη Ολυμπιακά αγωνίσματα: 3 ΕΥΡΩ
Τα Σωματεία και οι Ομάδες πρέπει να καταβάλουν τα παράβολα για τις ανανεώσεις ή τις εκδόσεις ΔΕ.ΣΚ. στον λογαριασμό της ΣΚ.Ο.Ε στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (αριθμός λογαριασμού ΣΚ.Ο.Ε. 080 / 480562 - 31) ή μέσω ΕΛΤΑ.
Επιπλέον για τους αθλητές-τριες (ΑΓΕΝ) που δραστηριοποιούνται στα αγωνίσματα σκοποβολής IPSC, τα Σωματεία και οι Ομάδες πρέπει να καταβάλουν για το 2011 το παράβολο ΕΤΕΠΣ/IPSC των 6
στο λογαριασμό Σκοποβολής IPSC της ΣΚ.Ο.Ε. στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (αριθμός λογαριασμού ΣΚ.Ο.Ε 080 / 480766 - 92).
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: Τα ΔΕ.ΣΚ. και ΕΤΕΠΣ/IPSC που εκδόθηκαν ή ανανεώθηκαν για το έτος 2010 ισχύουν για αθλητική δραστηριότητα μέχρι 31/12/2010 και από 01/01/2011 αθλητές - τριες που δεν θα έχουν ανανεώσει το ΔΕ.ΣΚ ή ΕΤΕΠΣ/IPSC δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε προπονήσεις και αγώνες. Σε κάθε άλλη περίπτωση, την ευθύνη για την συμμετοχή αθλητών - τριών σε αγώνες και προπονήσεις με μη ανανεωμένο ΔΕ.ΣΚ, φέρουν τα σωματεία.
Με την αίτηση για έκδοση ή ανανέωση ΔΕ.ΣΚ θα πρέπει να αποστέλλεται από τα σωματεία και το Δελτίο Υγείας αθλητή, θεωρημένο και υπογεγραμμένο σύμφωνα με τον υπ΄αριθμ.2725/17.6.99 Κεφ. Ε΄ άρθρο 33 παρ.9 του εν ισχύ Αθλητικού Νόμου και να συνοδεύεται με βεβαίωση ότι ο ιατρός ο οποίος θεωρεί το Δελτίο Υγείας του αθλητή είναι νομαρχιακού νοσοκομείου ή κέντρου υγείας ή αγροτικού ιατρείου, ή υγειονομικής στρατιωτικής μονάδος ή έχει σχέση με δημόσιο ή Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου. Από 01/01/2011 δεν θα εγκρίνονται προκηρύξεις σε διοργανωτές αγώνων Σωματεία, τα οποία δεν έχουν καταβάλει την ετήσια συνδρομή για το 2011 καθώς και προηγουμένων ετών.
Αποτελέσματα αγώνων που θα αποστέλλονται στη ΣΚ.Ο.Ε από 01/01/2011 δεν θα αναγνωρίζονται, εάν πριν την ημερομηνία τέλεσης των αγώνων δεν έχουν καταβληθεί στη ΣΚ.Ο.Ε α) η ετήσια συνδρομή του Σωματείου για το 2011 καθώς και προηγουμένων ετών και β) τα προβλεπόμενα παράβολα αποστολής αποτελεσμάτων για κάθε συμμετέχοντα αθλητή-τρια. Τα παραστατικά πληρωμής πρέπει να αποστέλλονται στη ΣΚ.Ο.Ε. μαζί με το διαβιβαστικό του Σωματείου και τις καταστάσεις των αθλητών-τριων προς έκδοση ή ανανέωση ΔΕ.ΣΚ. και ταυτότητας σκοποβολής ΕΤΕΠΣ/IPSC μέσω ΕΛΤΑ, Εταιριών Ταχυμεταφορών ή με Fax. Το παρόν ισχύει για αθλητική δραστηριότητα στη σκοποβολή από 01/01/2011 και καταργεί κάθε προηγούμενο σχετικό με το θέμα έγγραφο.

Η θέση του "σκοπευτή": Είναι σαφές ότι η διοίκηση της ΣΚΟΕ δεν έχει καμία επαφή με την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας. Προβαίνει σε μια άδικη και αναίτια αύξηση των παραβόλων σε μια περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης της ελληνικής κοινωνίας. Ακόμα χειρότερα: δεν φαίνεται να έχει καμία σχέση ούτε καν με το άθλημα που υποτίθεται ότι υπηρετεί. Δεν έχει αντιληφθεί την δραματική μείωση των συμμετοχών που φτάνει στους αγώνες των αεροβόλων όπλων το 50%, ενώ είναι πολύ μεγαλύτερη στον πήλινο στόχο (αγώνας σκητ με τέσσερις συμμετοχές !!!). Κάτω από τις συνθήκες αυτές η ΣΚΟΕ είναι έτοιμη να δώσει τη χαριστική βολή στο άθλημα το οποίο επιστρέφει πολλά χρόνια πίσω και γίνεται ξανά σπορ της "αριστοκρατίας".
Είναι επίσης σαφές ότι απαιτεί αξιοσέβαστα ποσά για διάφορες γραφειοκρατικές διαδικασίες, χωρίς όμως να προσφέρει το παραμικρό στους αθλητές και στα σωματεία. Αντίθετα δαπανά μεγάλα ποσά για την αποστολή συμβούλων κλπ σε ανούσια ταξίδια εντός και εκτός Ελλάδος. Οι αγώνες είναι ελάχιστοι, ιδιαίτερα στα πυροβόλα όπλα και γίνονται σε φρικτά ερείπια, όπως το Σκοπευτήριο του Βύρωνα κλπ. Ολοένα και λιγότερα σκοπευτήρια λειτουργούν στην Ελλάδα. Στη Βόρεια Ελλάδα δεν υπάρχει ούτε ένα σκοπευτήριο πυροβόλων όπλων. Δεν βοηθάει στο παραμικρό σκοπευτές - σκοπεύτριες, προπονητές και συλλόγους ιδιαίτερα αυτούς που ασχολούνται με την Ολυμπιακή σκοποβολή. Και να μην το ξεχάσω: όλα αυτά τα ποσά που εισπράττει η ΣΚΟΕ είναι αφορολόγητα; Χαίρετε
?
Στη φωτο το Εθνικό Σκοπευτήριο του Βύρωνα.

ΠΗΓΗ: skopeftis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...