Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Πολιτικό ενδιαφέρον…


Οι προσπάθειες της υπουργού Περιβάλλοντος κ. Τ. Μπιρμπίλη να... εκμηδενίσει τις κυνηγετικές οργανώσεις και το κυνήγι γενικότερα μέσα από την προωθούμενη αλλαγή του Δασικού Κώδικα, δεν έχουν περάσει «απαρατήρητες» από το υπόλοιπο πολιτικό προσωπικό της χώρας...
Αντιθέτως μάλιστα, το τελευταίο δίμηνο αρχίζει να καταγράφεται στο εσωτερικό των κομμάτων ένα ολοένα αυξανόμενο ενδιαφέρον για τις εξελίξεις περί κυνηγίου, όπως αυτές κυοφορούνται στο υπουργείο Περιβάλλοντος.
Οι χειρισμοί της κ. Μπιρμπίλη προκαλούν δυσφορία ακόμα και στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος, κάτι που εκφράστηκε και με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο ίδιος ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χ. Πρωτόπαπας, αμφισβητώντας την ορθότητα της τακτικής που ακολουθείται εις βάρος των κυνηγετικών οργανώσεων.
Ανάλογες παρεμβάσεις στη Βουλή όμως έγιναν και από τους βουλευτές της ΝΔ κ. Γιαννόπουλο, Μπούρα και Σταϊκούρα, ενώ αίσθηση προκάλεσε η κοινή ερώτηση που κατέθεσαν για το ίδιο θέμα τρεις βουλευτές του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Θ. Παφίλη.
Πληροφορίες του «Εθνος - Κυνήγι» μάλιστα αναφέρουν πως η αξιωματική αντιπολίτευση πρόκειται να... ανεβάσει κι άλλο το θέμα τις επόμενες εβδομάδες, προκειμένου να υποχρεώσει την κυβέρνηση είτε να εισπράξει το κόστος των επιλογών της κ. Μπιρμπίλη είτε να διαφοροποιηθεί από αυτές...
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, επιτελείς της ΝΔ σκέπτονται επιπλέον να απευθύνουν πρόσκληση προς την ΚΣΕ και να έχουν συνάντηση μαζί της στα γραφεία του κόμματος, προκειμένου να έχουν πληρέστερη ενημέρωση για τα τεκταινόμενα.
Την ίδια πάντως στιγμή μαθαίνουμε ότι η ομάδα εργασίας που έχει συστήσει η κ. Μπιρμπίλη στο υπουργείο της, συνεχίζει την επεξεργασία προτάσεων που... διαλύουν τους κυνηγετικούς συλλόγους και τις Ομοσπονδίες και συρρικνώνουν τις ημερομηνίες έναρξης και λήξης της κυνηγετικής περιόδου.

ΠΗΓΗ: diananews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...