Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Νεκρός πελαργός στο καμπαναριό της εκκλησίας


Στις 13 Ιουλίου 2011 ένα συγκινητικό και πραγματικά πολύ λυπηρό γεγονός συνέβη στα Κολομόδια Άρτας. Ένας θηλυκός πελαργός δυστυχώς δεν πρόλαβε να πάει την τροφή στα μικρά του και έπεσε νεκρός στο καμπαναριό της εκκλησίας έχοντας γεμάτο το ράμφος του με μικρούς αρουραίους.

Συγκεκριμένα στον τρούλο του καμπαναριού υπάρχει επί σειρά ετών φωλιά για πελαργούς και κάθε χρόνο φιλοξενεί τα πουλιά. Θεωρήθηκε απίθανο να πνίγηκε από την τροφή διότι ήταν ένας ενήλικος πελαργός, πράγμα που σημαίνει ότι διέθετε εμπειρία στη συγκεκριμένη δραστηριότητα.

Ως αίτιο του θανάτου μάλλον ήταν οι αρουραίοι, οι οποίοι κατά πάσα πιθανότητα ήταν ήδη νεκροί από κάποιοι φάρμακο και το διάστημα, από το σημείο τροφοληψίας, μέχρι και τη φωλιά, αποδείχθηκε μοιραίο για τον άτυχο πελαργό.


Οι κάτοικοι μόλις αντιλήφθηκαν το γεγονός επικοινώνησαν με τον Κυνηγετικό Σύλλογο ανήσυχοι μήπως τα μικρά δεν καταφέρουν να επιβιώσουν, λόγω της απώλειας της μητέρας τους. Όλοι μας ήμασταν σε ετοιμότητα και παρακολουθώντας τα από κοντά διαπιστώθηκε ότι ήταν ήδη αυτόνομα και μέσα στην ατυχία τους τελικά τα κατάφεραν.

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι πελαργοί είναι το σύμβολο της Ελληνικής υπαίθρου και είναι ιδιαίτερα αγαπητοί στους αγρότες, οι οποίοι τους θεωρούν ωφέλιμους αφού τρώνε ποντίκια, φίδια, έντομα κ.λ.π., τα τελευταία χρόνια όμως οι πληθυσμοί των πελαργών μειώνονται αισθητά και στην περιοχή μας και αυτό πρέπει όλους μας να μας ευαισθητοποιήσει.

 
ΠΗΓΗ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ Κ.Σ. ΑΡΤΑΣ .ΜΗΝΑ ΙΟΥΛΙΟΥ 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...