Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2011

Νησί "Βούβαλος" - ΝΕ ΠΑΣΟΚ Άρτας - Περιφ. Ηπείρου.

Κυνηγότοπος Άρτας: Μου εστάλη μέσω facebook το παρακάτω δημοσίευμα από το Blog «Αετός των Τζουμέρκων». Επρόκειτο για την πώληση της νήσου Βούβαλος του Αμβρακικού, σε Τούρκο επιχειρηματία όπως κατονομάζει το δημοσίευμα. Εμπλεκόμενος φορέας η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Άρτας που όπως παρουσιάζει το δημοσίευμα, δεν έχει δώσει καμία απάντηση για το αν ισχύει ή όχι αυτή η εκδοχή. Σας παραθέτω αυτό το δημοσίευμα και φοβάμαι πως μια τέτοια εξέλιξη θα επιφέρει αρνητικές συνέπειες για την περιοχή και την τοπική κοινωνία.

Πριν ένα ακριβώς χρόνο στις 8.07.10 στην εφημερίδα "Η ΓΝΩΜΗ" της Άρτας δημοσιεύθηκε η παρακάτω επιστολή. Αφορούσε το ιδιοκτησιακό καθεστώς του νησιού Βούβαλος στον Αμβρακικό.
 

Επειδή η υπόθεση αυτού του νησιού φαίνεται να οδεύει προς πώληση σύμφωνα με τα πρόσφατα δημοσιεύματα στο πανελλήνιο, αλλά και τοπικό τύπο, νομίζουμε ότι η επιστολή εκείνη έχει την δική της σημασία.

Στην όλη ιστορία του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του νησιού δείχνει να εμπλέκεται η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Άρτας, η οποία ρωτήθηκε για την αντιπαράθεση που είχε με την τότε διοίκηση της Περιφέρειας Ηπείρου τον Δεκέμβριο του 08 και να απαντήσει σε ότι δημόσια η Περιφέρεια καταλόγιζε στη ΝΕ ΠΑΣΟΚ Άρτας.


Έτσι σήμερα κάνουμε αυτή την ανάρτηση, αναδημοσιεύοντας εκείνη την δημόσια επιστολή και παράλληλα καλούμε και τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Άρτας κ. Βασίλειο Ψαθά να τοποθετηθεί στο θέμα, πιστεύοντας ότι ως σύμβουλος του τότε Περιφερειάρχη κ. Δημήτρη Πανοζάχου να έχει ιδία αντίληψη.


Επειδή το παιγνίδι γύρω από το ιδιοκτησιακό καθεστώς του νησιού θα απασχολήσει, θετικά ή αρνητικά την κοινωνία όχι μόνο της Ηπείρου, είναι πλέον καιρός να ξεκαθαρίσει τώρα πριν ο κ. Φρικέτ Ινάν (Τούρκος επιχειρηματίας) που γλυκοκοιτάζει το νησί προχωρήσει στην αγορά του και στις ...επενδυτικές του προσπάθειες...


Το πλήρες κείμενο της δημοσιευθείσης επιστολής:

Άρτα 8 Ιουλίου 2010

Ανοιχτό Γράμμα: Προς Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Άρτας

Σύντροφοι, κάπου εκεί τον Δεκέμβριο του ‘08 είχατε μια αντιπαράθεση με την Περιφέρεια Ηπείρου, σ’ ότι αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς της περιοχής (Βούλιανα - Σκαμνιά 5.481,434 στρεμμάτων), που δηλώθηκε ως περιουσία της στο Κτηματολόγιο από την Ιερά Μονή Προφήτου Ηλία Ηλιοβουνίων.

Εκείνο τον μήνα η Περιφέρεια Ηπείρου απάντησε (δημοσιεύθηκε Παρασκευή 19.12.08), σε σχετική ανακοίνωσή σας και… παρατηρούσε μεταξύ άλλων τα εξής:
 

«…Η μεγάλη απορία, που έχει δημιουργηθεί στους κατοίκους της Ηπείρου, είναι για το πώς έγινε και με ποιες συνθήκες, τρόπους και ανοχές, περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου, βρέθηκε μέσω του Κτηματολογίου να αναφέρεται ως περιουσία της Μονής, με τις σχετικές διαδικασίες να έχουν ολοκληρωθεί από το 1999 μέχρι τις εκλογές του 2004;…»
 

Μετά από αυτή την τυπική τότε απάντηση της Περιφέρειας, θέλω να σας κάνω ένα απλό ερώτημα: Μπορείτε να μας ενημερώσετε γι αυτή την υπόθεση δημόσια, τι ακριβώς τότε συνέβη και ίσως να συμβαίνει και σήμερα και όχι μόνο, σ’ ότι αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Ιεράς Μονής Ηλία Ηλιοβουνίων; Μόνο αυτή η προαναφερόμενη δημόσια έκταση των 5.481,434 στρεμμάτων δηλώθηκε ως περιουσία της στο κτηματολόγιο;
 

Σύντροφοι. Θα εκτιμούσαμε ιδιαίτερα την όποια απάντησή σας. Γιατί όπως φαίνεται είναι σε πλήρη, ή κάποια γνώση σας το όλο θέμα. Θα αναρωτηθείτε γιατί βγαίνει τώρα αυτή η υπόθεση; Απλά γιατί Τ Ω Ρ Α κάτι συμβαίνει σ’ αυτή την ευρύτερη περιοχή και πρέπει να μάθουμε πριν είναι πολύ αργά…
 

Ευχαριστώ για την προσοχή σας. Με πραγματικούς συντροφικούς χαιρετισμούς


ΝΙΚΟΣ ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΟΣ

kontogiorgosn@gmail.com

ΥΓ: Απάντηση από ΝΕ ΠΑΣΟΚ ποτέ δεν πήραμε. Περιμένουμε έστω και τώρα αυτή την απάντηση τόσο από την ΝΕ ΠΑΣΟΚ Άρτας, αλλά και από την Περιφέρεια Ηπείρου και φυσικά από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Βασίλειο Ψαθά... Άσχετα αν έρθουν ή όχι απαντήσεις το θέμα εμείς θα το προχωρήσουμε...


ΠΗΓΗ: Αετός των Τζουμέρκων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...