Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Δηλητηρίασαν με φόλες δέκα αδέσποτα σκυλιά .


Σοκ στην Πανεπιστημιούπολη Ιωαννίνων
Δηλητηρίασαν με φόλες δέκα αδέσποτα σκυλιά

Γέμισε κουφάρια σκύλων η πανεπιστημιούπολη Ιωαννίνων. Τουλάχιστον δέκα αδέσποτα σκυλιά, από τα 60 που κυκλοφορούν μέσα στο πανεπιστήμιο, βρέθηκαν νεκρά τις τελευταίες μέρες. Οπως αποδεικνύεται, όλα θανατώθηκαν με μαρτυρικό τρόπο, αφού δηλητηριάστηκαν από φόλες.
«Είδα επτά από αυτά νεκρά και η εικόνα ήταν αποκαρδιωτική. Αποφασίσαμε να πάρουμε άμεσα μέτρα για να προστατεύσουμε τα αδέσποτα ζώα, αλλά αν δεν αποκτήσουμε ευαισθησία και αν δεν ακολουθήσουμε μια πολιτική υιοθεσίας των ζώων αυτών, το φαινόμενο θα επαναληφθεί», είπε στο «Εθνος» ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Ι. Γεροθανάσης.
Η πανεπιστημιούπολη των Ιωαννίνων εξαπλώνεται σε μια τεράστια έκταση 3.500 στρεμμάτων και οι πρόχειρες εκτιμήσεις λένε ότι σε αυτήν βρίσκουν καταφύγιο το τελευταίο διάστημα τουλάχιστον 60 αδέσποτα σκυλιά. Τα ζώα φροντίζουν φοιτητές, αλλά και καθηγητές και 15 από αυτά έχουν στειρωθεί με ευθύνη της διοίκησης.
«Εχουμε ζητήσει από το υπουργείο να μας εγκρίνει την πρόσληψη ενός κτηνίατρου, καθώς και 24 φυλάκων για να προστατεύσουμε τα ζώα και φυσικά γενικότερα τους χώρους του πανεπιστημίου» μας είπε ο κ. Γεροθανάσης, τονίζοντας ότι ήδη έχουν ληφθεί πρωτοβουλίες για τα αδέσποτα που βρίσκονται στον χώρο και κινδυνεύουν από ασυνείδητους που αφήνουν φόλες.
Χθες έγινε συνάντηση των πρυτανικών αρχών με εκπροσώπους της νομαρχίας και αποφασίστηκε να διατεθούν κάποια χρήματα για τη σίτιση των αδέσποτων σκυλιών, καθώς επίσης και μία φορά την εβδομάδα να επισκέπτεται το πανεπιστήμιο κτηνίατρος της νομαρχίας για να παρέχει τις υπηρεσίες του, όπου χρειάζεται.
Παράλληλα, επισπεύδεται η λειτουργία του καταφυγίου αδέσποτων ζώων -το δεύτερο που υπάρχει σε εκπαιδευτικό ίδρυμα, μετά από αυτό του πανεπιστημίου της Πάτρας-, το οποίο θα μπορεί να φιλοξενήσει τα 60 σκυλιά.
Τουλάχιστον 10 σκυλιά βρέθηκαν νεκρά και στα Σερβιανά του δήμου Αγίου Δημητρίου Ιωαννίνων και σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής, όλα έφαγαν δηλητηριασμένες φόλες. Κάποια από τα σκυλιά αυτά ανήκαν σε κτηνοτρόφους και ήταν φύλακες σε κοπάδια, και κάποια άλλα ήταν αδέσποτα.

ΠΗΓΗ: "ΕΘΝΟΣ" 9/6/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...