Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Γ΄ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

«Βαρύς ο πέλεκυς της δικαιοσύνης...»
Σε εγρήγορση βρίσκονται καθημερινά οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου, γεγονός το οποίο καταδεικνύεται και από τις πιστοποιήσεις παραβάσεων των Νόμων περί θήρας που προέβησαν τις τελευταίες ημέρες. Πιο συγκεκριμένα βεβαιώθηκαν παραβάσεις στις περιοχές ευθύνης των εξής Κυνηγετικών Συλλόγων:
Εντός των ορίων του Κ.Σ. Κάτω Αχαΐας ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας κ. Πετρόπουλος Φώτιος συνέλαβε την 26/5/10 τον Κ.Α. να βρίσκεται κρυμμένος σε «φυλάχτρα» επιδιδόμενος σε νυχτερινό καρτέρι λαγού.
Εντός των ορίων του Κ.Σ. Τριπόλεως ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας κ. Φούτρης Νικόλαος μαζί με Δασοφύλακα του Δασαρχείου Τριπόλεως κ. Ντούζο Πέτρο συνέλαβαν την 1/6/10 τον Π.Α. να βρίσκεται κι αυτός κρυμμένος σε φυλάχτρα επιδιδόμενος σε νυχτερινό καρτέρι αγριογούρουνου.
Και στις δύο αυτές περιπτώσεις ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες από τον Νόμο διαδικασίες, δηλαδή κατασχέσεις των πειστηρίων (όπλα, προβολείς κ.τ.λ.) και ορίστηκε τακτική δικάσιμος.
Επίσης ομάδα πέντε Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων (Φωτεινόπουλος Δ., Μαλαπάνης Δ., Μπάκας Β., Ηλιόπουλος Δ., Κατσαρελάς Κ.) παρακολουθούσε στην ευρύτερη περιοχή της Κυπαρισσίας διακριτικά και αδιαλείπτως επί τρία μερόνυχτα δόκανα και παγίδες που είχε τοποθετήσει άγνωστος για την σύλληψη αγριογούρουνων. Τελικά συνελήφθη την 17/5/10 ο Μ.Β. ο οποίος και παραδέχτηκε την πράξη του. Ακολουθήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες και στην αυτόφωρη δικάσιμο που ακολούθησε ο πέλεκυς της δικαιοσύνης «έπεσε» βαρύς καταδικάζοντάς τον σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών, πρόστιμο 1.200 ευρώ και κατάσχεση των πειστηρίων (αυτοκίνητο, όπλο, δόκανα και παγίδες)!!!!
Αυτές λοιπόν οι επιτυχίες των Θηροφυλάκων των Κυνηγετικών Οργανώσεων πρέπει να παραδειγματίζουν και να αποτρέπουν τους επίδοξους λαθροθήρες, αφού την επόμενη φορά ίσως να είναι αυτοί που θα πιαστούν στα δόκανα και τις παγίδες που οι ίδιοι στήνουν??
- Ο Πρόεδρος -
Μαρκόπουλος Κωνσταντίνος
- Ο Γ. Γραμματέας -
Κανελλόπουλος Νικόλαος

ΠΗΓΗ: www.diananews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...