Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2010

Επίσκεψη Νομάρχη Άρτας σε ιχθυοτροφείο.

Σήμερα στις 5-01-2010 ημέρα Τρίτη ο Νομάρχης Άρτας Γ. Παπαβασιλείου συνοδευόμενος από τον Γεν. Δ/ντή Σ. Νέσερη, τον Δ/ντη της Δ/νσης Εγγείων Βελτιώσεων Ν. Νίκου και κλιμάκιο υπηρεσιακών παραγόντων επισκέφθηκαν τα ιχθυοτροφεία Τσουκαλιό και Κόφτρας Παλιομπούκα Νεοχωρίου, προκειμένου να διαπιστώσουν το μέγεθος των ζημιών που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών και ιδιαίτερα αυτά που προκάλεσαν οι ισχυροί νότιοι άνεμοι και η άνοδος της στάθμης του Αμβρακικού κόλπου, που είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν αρκετές εκτάσεις.

Διαπιστώθηκαν μικρής έκτασης ζημίες που προκλήθηκαν...

στα προστατευτικά αναχώματα των ιχθυοτροφείων και σε καλλιεργούμενες εκτάσεις στο διάστημα από 31-12- 2009 έως τις 2-1-2010.
Ακολούθως ο Νομάρχης Άρτας επισκέφθηκε τον Δήμο Αράχθου, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Γ. Κόκλα. Στη συνάντηση συζητήθηκε συνολικά το πρόβλημα της περιοχής καθώς και τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν για την αποφυγή παρόμοιων φαινομένων στο μέλλον.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Νομάρχης έδωσε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να προβούν στην σύνταξη των απαραίτητων μελετών προστασίας των περιοχών και των ιχθυοτροφείων από ανάλογα καιρικά φαινόμενα, ζήτησε την πλήρη καταγραφή των ζημιών και την αποστολή αιτήματος έγκρισης έκτακτης επιχορήγησης από τα αρμόδια Υπουργεία Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...