Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Αγώνες στην Κωπαΐδα!


Ο Κυνηγετικός Σύλλογος της Λιβαδειάς, με την υποστήριξη του «Εθνος-Κυνήγι», διοργανώνει, για πρώτη φορά, αγώνες σκύλων φέρμας με ορτύκια εκτροφής στη ζώνη εκπαίδευσης κοντά στο χωριό Κρανιά του Ορχομενού. Οι αγώνες, που θα διεξαχθούν την προσεχή Κυριακή 7 Αυγούστου, θα έχουν χαρακτήρα κυνοφιλικής γιορτής, αλλά θα είναι σε όλα ιδιαίτερα... ανεβασμένοι, μια και θα έχουν όλα τα χαρακτηριστικά ενός επίσημου αγώνα. Εγκεκριμένους και έμπειρους κριτές, σκύλους με pedigree και... ψαγμένους κυναγωγούς από όλα μέρη της Ελλάδος. Ερασιτέχνες και επαγγελματίες. Το ραντεβού έχει ορισθεί για το πρωί της Κυριακής στις 06.00 στο πάρκινγκ του Σούπερ Μάρκετ Γαλαξίας που βρίσκεται στον Ορχομενό και, για την ακρίβεια, επάνω στον επαρχιακό δρόμο Κάστρου-Ορχομενού.
Οσοι κυνόφιλοι κυνηγοί πρόκειται να συμμετάσχουν θα πρέπει να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή (η προθεσμία λήγει αύριο Πέμπτη), ώστε οι διοργανωτές να μπορέσουν να διοργανώσουν όσο γίνεται καλύτερα τη συνάντηση.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε θερισμένα σταροχώραφα, που έχουν ευγενικά παραχωρήσει ορισμένοι αγρότες, και για αυτό καλό θα είναι οι προπονήσεις να γίνονται σε τέτοια τερέν. Με την ευκαιρία να σημειώσουμε ότι ο Κυνηγετικός Σύλλογος Λιβαδειάς κάνει έκκληση στους κυνηγούς που επισκέπτονται τις ζώνες εκπαίδευσης της Κωπαΐδας να μην μπαίνουν σε καλλιεργημένες εκτάσεις (τριφύλλια κ.λπ.), ώστε να μη δημιουργούνται εντάσεις με τους αγρότες.

Οι ηπειρωτικές φυλές (Κούρτσχααρ, Ντράχταασρ, Μρετόν κ.λπ.) θα αγωνισθούν σε ατομικό επίπεδο, ενώ στο τέλος του αγώνα οι σκύλοι που θα έχουν μπει μέχρι εκείνη την ώρα στη βαθμολογία θα πρέπει να περάσουν επιτυχώς και τη δοκιμασία του απόρτ, ώστε να πάρουν (οι καλύτεροι) τα πολυπόθητα κύπελλα. Αντίθετα, οι κυναγωγοί των σκύλων που ανήκουν στις βρετανικές φυλές (θα διαγωνιστούν σε ζευγάρια) δεν έχουν κανέναν λόγο να ανησυχούν για το απόρτ, μια και ο Ομιλος που εκπροσωπεί αυτές τις φυλές έχει καταργήσει αυτήν τη σημαντική εξέταση...

Η έκπληξη όμως θα έλθει από τα σπάνιελ! Οι φίλοι των Κόκερ και των Σπρίνγκερ Σπάνιελ θα αυτοοργανωθούν και σίγουρα θα έχουν ενδιαφέροντα πράγματα να μας παρουσιάσουν.

Μετά τον αγώνα θα ακολουθήσει τσιμπούσι στην πλατεία του χωριού Καριά και συγκεκριμένα στην ταβέρνα του κυρ Νίκου... 00000000 (ο οποίος φέρει το παραπλανητικό παρατσούκλι... Γκοτζίλας) με προβατίνες στη σούβλα! Για καλό και για κακό, σημειώστε και το τηλέφωνο του «Γκοτζίλα» για να μη χαθείτε, αλλά και για αν παραγγείλετε ό,τι τραβάει η όρεξή σας. Βέβαια, η κρασοκατάνυξη θα έχει αρχίσει από το προηγούμενο βράδυ στην ίδια ταβέρνα αμέσως μετά την τελευταία προπόνηση! Και επειδή αρκετοί κυνόφιλοι κυνηγοί θα διανυκτερεύσουν στα πέριξ, καλό θα είναι να βρεθούμε όλοι μαζί αποβραδίς να πιούμε καμιά μπίρα μήπως και ξεχάσουμε έστω και για λίγο τα... χρέη και τα άγχη κάθε είδους.

Για συμμετοχές και περισσότερες πληροφορίες τηλεφωνήστε στο 6974.41783 & 6974.411210

ΠΗΓΗ:
diananews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...