Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Συνέντευξη του προέδρου του Κυνηγετικού Συλλόγου Άρτας στων ΚΥΝΗΓΟΤΟΠΟ ΑΡΤΑΣ.


Στο blog μας έδωσε συνέντευξη ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Άρτας Κωνσταντίνος Μπέλλος, διευκρινίζοντας τους στόχους και τις προτεραιότητες που έχει βάλει στο προσχέδιο για την επόμενη διετία αν επανεκλεγεί.

Πρώτος στόχος να επιτραπεί το κυνήγι στον Αμβρακικό Κόλπο. Είναι επιτακτική ανάγκη και επιθυμία όλων των κυνηγών της περιοχής μας, είπε ο κύριος Μπέλλος, να επιτραπούν κάποια τμήματα για το κυνήγι υδροβίου στον Αμβρακικό Κόλπο. Η τριετής απαγόρευση δεν απέδωσε καρπούς όπως αναμενόταν, αντιθέτως η λαθροθηρία χτύπησε κόκκινο και η φύλαξη του από τους αρμόδιους φέρεις ήταν ανεπαρκής όπως αποδείχτηκε. Από την άλλη πλευρά ο Κυνηγετικός Σύλλογος ήταν αδύνατον να προστατέψει μια περιοχή στην οποία δεν επιτρεπόταν το κυνήγι και δεν ήταν ο αρμόδιος φορέας για την φύλαξη του. Τον τελευταίο χρόνο υπάρχει μια συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού, με στόχο να υπάρξει μια θετική εισήγηση προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής για να επιτραπεί το κυνήγι την επόμενη κυνηγετική περίοδο και το αντίκρισμα αυτής της συμφωνίας θα είναι η συμβολή μας στην προστασία του Αμβρακικού Κόλπου με όλες μας τις δυνάμεις. Η ενεργή συμμετοχή μας στην συνδιαχείριση του Αμβρακικού Κόλπου θεωρούμε ότι είναι η ορθότερη επιλογή από την πλευρά του φορέα, γιατί πέραν των άλλων πιστεύουμε ότι ο Αμβρακικός Κόλπος είναι ένα ευαίσθητο οικοσύστημα που θέλει την προστασία και τον σεβασμό όλων μας και εμείς έχουμε τα μέσα και γνωρίζουμε καλά τι πρέπει να κάνουμε αρκεί να μας αφήσουν να τους το αποδείξουμε.

Δεύτερος στόχος η πρόσληψη ενός επιπλέων θηροφύλακα με την συνδρομή της Ομοσπονδίας. Ο Νομός της Άρτας στην έκταση του είναι απέραντος και θεωρούμε πως η έλλειψη σε ανθρώπινο δυναμικό είναι και το πρόβλημα στην φύλαξη της περιοχής. Με την πρόσληψη ενός επιπλέων θηροφύλακα πιστεύουμε ότι τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα και η λαθροθηρία θα μειωθεί σημαντικά.

Και τρίτων την συνέχιση των σπορών και απελευθερώσεων θηραμάτων (λαγός – αγριογούρουνο και φασιανός), γιατί θεωρούμε πως ο εμπλουτισμός της χλωρίδας και πανίδας του τόπου μας είναι το σημαντικότερο κομμάτι για την διαβίωση και παραμονή του ενδημικού και αποδημητικού θηράματος. Πιστεύουμε ότι σε βάθος χρόνου θα δικαιωθούμε για τις επιλογές του σήμερα με αρκετό θήραμα και ικανοποιητική χλωρίδα στην περιοχή μας.

Επίσης μας διαβεβαίωσε ο κύριος Μπέλλος πώς δεν θα υπάρξουν αυξήσεις στα τέλη άδειας κυνηγιού το επόμενο έτος, πιστεύοντας πως είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει στην οικονομική πίεση που ασκεί η κρίση σε όλους μας και κατ’ επέκταση στους κυνηγούς μας τον τελευταίο χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...