Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Στο Πεκίνο Ελληνες και Κύπριοι για το Παγκόσμιο Κύπελλο.


 Για το Πεκίνο αναχώρησαν χθες (Σάββατο 16/4/2011) τρεις σκοπευτές και δυο σκοπεύτριες του σκητ από την Κύπρο, προκειμένου να συμμετάσχουν στον τρίτο φετινό αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου ISSF, που διοργανώνεται στην Κινεζική πρωτεύουσα, από 19 - 28 Απριλίου 2011. Στους αγώνες θα πάρει μέρος και η εθνική μας ομάδα του σκητ.
Την αποστολή της ΣΚΟΚ απαρτίζουν οι σκοπευτές Γιώργος Αχιλλέως, Αντώνης Ανδρέου, Ανδρέας Χάσικος και οι σκοπεύτριες ’ντρη Ελευθερίου, Μπιάνκα Κασσιανίδου, Παναγιώτα Ανδρέου. Την αποστολή της ΣΚΟΚ συνοδεύουν ο ομοσπονδιακός προπονητής του σκητ Αντρέα Μπενέλι και ο γυμναστής Μιχάλης Κατζιανής.
Στο Πεκίνο μεταβαίνει επίσης και η ελληνική ομάδα αποτελούμενη από τους σκοπευτές του σκητ Νίκο Μαυρομμάτη, Μάκη Μίτα και Γιώργο Σαλαβαντάκη, που συνοδεύονται από τον ομοσπονδιακό προπονητή Γιάννη Λοβέρδο.
Στους αγώνες του Πεκίνου, όπως και στους προηγούμενους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Σιδνεϊ, θα δοθούν δυο ολυμπιακές κάρτες (quota places), για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, στους άνδρες και δυο στις γυναίκες. Για τους Κύπριους σκοπευτές το άγχος της διεκδίκησης κάρτας δεν υφίσταται αφού η Κύπρος έγινε η πρώτη χώρα που εξασφάλισε και τις δυο "κάρτες", από πέρσι τον Αύγουστο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μονάχου (Γιώργος Αχιλλέως και Αντώνης Ανδρέου). Αντίθετα η χώρα μας διεκδικεί τις κάρτες που θα δώσουν το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Όπως επίσης οι Κύπριες σκοπεύτριες θα "κυνηγήσουν" την μια "κάρτα" που δικαιούται η κάθε χώρα στο σκητ γυναικών.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις οι περισσότερες από τις θεωρούμενες "μεγάλες" χώρες στο σκητ έχουν εξασφαλίσει τις κάρτες τους, οπότε οι πιθανότητες για τους Έλληνες σκοπευτές και τις Κύπριες σκοπεύτριες μας αυξάνονται σημαντικά.
Στόχος των Κυπρίων σκοπευτών (που έχουν εξασφαλίσεις τις κάρτες) θα είναι η διάκριση και η διεκδίκηση κάποιου μεταλλίου, με προοπτική την περαιτέρω προώθησή τους στην παγκόσμια κατάταξη του αγωνίσματος. Στο προηγούμενο παγκόσμιο Κύπελλο στην Αυστραλία, ο Γιώργος Αχιλλέως κέρδισε το αργυρό μετάλλιο και βρίσκεται στη δεύτερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ η Μπιάνκα Κασσιανίδου που τερμάτισε στην ένατη θέση στο Σίδνεϊ, ανέβηκε 19 θέσεις και βρέθηκε στην 24 η θέση της κατάταξης.
Το πρόγραμμα του σκητ στους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Πεκίνου είναι:
Τρίτη 19 Απριλίου: Επίσημη άφιξη ξένων αποστολών, Τετάρτη 20 Απριλίου: Επίσημη προπόνηση σκητ ανδρών και γυναικών, Πέμπτη 21 Απριλίου: Αγώνας 50 δίσκων σκητ ανδρών και 75 δίσκων σκητ γυναικών, Τελικός σκητ γυναικών και απονομή επάθλων. Παρασκευή 22 Απριλίου: Αγώνας 75 δίσκων σκητ ανδρών και τελικός, Απονομή επάθλων. Στη φωτο ο Ν. Μαυρομμάτης.

ΠΗΓΗ: skopeftis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...