Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Τρεις αγώνες πήλινου στόχου το Σαββατοκύριακο.

Στη φωτο το Σκοπευτήριο του Λαγκαδά.
Τρεις αγώνες πήλινου στόχου σε σκητ, τραπ και σπορτινγκ διεξάγονται το Σαββατοκύριακο 9-10 Απριλίου 2011 σε Λαγκαδά, Μαλακάσα και Ρόδο.
Στο Σκοπευτήριο του Λαγκαδά ο ΣΟΜΑΚΕΔ διοργανώνει το Σαββατοκύριακο 9-10/4/2011 αγώνες σκητ Α, Β, Γ κατηγορίας. Την δεύτερη ημέρα (Κυριακή 10/4/2011) γίνεται και αγώνας του Κυπέλλου νταμπλ τραπ. Αναμένεται να λάβουν μέρος οι κορυφαίοι σκοπευτές του αγωνίσματος μια και ο συγκεκριμένος αγώνας θεωρείται από τους σημαντικότερους στην εσωτερική αγωνιστική κίνηση. Τον αγώνα θα παρακολουθήσει και ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιάννης Λοβέρδος. Επιπροσθέτως υπάρχει και η παράδοση καλής φιλοξενίας που προδιαθέτει ευνοϊκά τους συμμετέχοντες να πραγματοποιήσουν ταξίδι στη Βόρεια Ελλάδα. Με σύμμαχο το παραδοσιακό φαγοπότι του ΣΟΜΑΚΕΔ η πρόταση συμμετοχής στη διήμερη αυτή δοκιμασία γίνεται ακόμα πιο ελκυστική. Το Σκοπευτήριο του Λαγκαδά διαθέτει τρία στάντ οπότε όλες οι επιδόσεις μετράνε. Και μάλιστα οι μηχανές που υπάρχουν εγγυώνται έναν ωραίο και απροβλημάτιστο αγώνα. Μάλιστα η διοίκηση του ΣΟΜΑΚΕΔ έχει πραγματοποιήσει τον τελευταίο καιρό μια σειρά από σημαντικά έργα ανάπλασης στο Σκοπευτήριο Λαγκαδά.
Συγκεκριμένα έχει γίνει ασφαλτόστρωση στο πάρκινγκ, έχει μπει φωτισμός σε όλη την περιοχή του σκοπευτηρίου, έχουν γίνει έργα βελτίωσης στο χώρο του εστιατορίου (εξαερισμός κλπ) και έχει γίνει επέκταση των αποδυτηρίων (περισσότερα WC κλπ).
Και τις δυο ημέρες οι αγώνες είναι προγραμματισμένοι να αρχίσουν στις 09:00, με την πρόβλεψη όμως να ξεκινήσουν μισή ώρα νωρίτερα, η αργότερα, ανάλογα με τις συμμετοχές. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι σκοπευτές - σκοπεύτριες που ανήκουν σε σωματεία - μέλη της ΣΚΟΕ και έχουν ανανεωμένο ΔΕΣΚ για το τρέχον έτος.
Στο Σκοπευτήριο της ΠΣΕ στη Μαλακάσα γίνεται την Κυριακή 10/4/2011 ο φιλικός αγώνας τραπ (50 δίσκοι) που διοργανώνει ο "Μαίανδρος". Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι σκοπευτές Α - Γ κατηγορίας . Η διεξαγωγή αγώνα πήλινου στόχου δίνει την ευκαιρία σε αρκετούς σκοπευτές να δουν σε τι κατάσταση βρίσκονται (να "ξεμουδιάσουν") και σε αρκετούς νέους να γράψουν αγωνιστικά χιλιόμετρα στο κοντέρ τους. Σε κάθε περίπτωση πάντως η ενέργεια αυτή του "Μαίανδρου" είναι αξιέπαινη και βρήκε ανταπόκριση από αρκετούς τραπαδόρους. Οι διοργανωτές κάνουν έναν αγώνα με δυο "πούλες" που είναι μια άποψη ιδιαίτερα εύκολη και προσιτή σε όλους. Οι σκοπευτές δεν χρειάζεται να χαλάσουν ολόκληρο το Σαββατοκύριακο τους, ούτε χρειάζεται να δαπανήσουν ιδιαίτερα μεγάλο ποσό για τη συμμετοχή τους. Θα μπορούσαν και άλλοι σύλλογοι να ξεκινήσουν "αγώνες μιας ημέρας", οπότε οι σκοπευτές - σκοπεύτριες να ρίχνουν πέντε (η έξη) πούλες μόνο στους πρωταθληματικούς αγώνες.
Ο Όμιλος Σκοπευτών Δωδεκανήσων διοργανώνει το Σαββατοκύριακο 9-10 Απριλίου 2011 στο Σκοπευτήριο της Ρόδου τους Πανελληνίους Αγώνες στο αγώνισμα Compak Sporting. Η διοργάνωση αυτή θεωρείται σαν το test event του Διεθνούς Αγώνα με την ονομασία Grand Prix of Greece Compak Sporting της FITASC που γίνονται στον Αφάντου στις 7-8 Μαίου 2011. Οι σκοπευτές θα διαγωνιστούν σε σύνολο 100 δίσκων. Το sporting είναι αγώνισμα του πήλινου στόχου μη Ολυμπιακό, αλλά αρκετά δημοφιλές που προσμοιάζει κυνηγετικές διαδικασίες και αναπτύσσεται από την διεθνή ομοσπονδία FITASC (http://www.fitasc.com/) στα πλαίσια της οποίας πραγματοποιείται το Grand Prix της Ρόδου. Η Οργανωτική Επιτροπή έχει εκδώσει όλα τα απαραίτητα έντυπα με πληροφορίες για τους ενδιαφερόμενους τα οποία ήδη τους έχουν αποσταλεί. Να σημειώσουμε επίσης ότι στο επίσημο site της διοργάνωσης που είναι http://www.clayshooting-rhodes.com.

ΠΗΓΗ: skopeftis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...