Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

«1,5 Τόνος σιτάρι θα μοιραστεί στους κυνηγούς για να σπαρθεί σε βιότοπους»


Παραλάβαμε 1,5 τόνο πιστοποιημένου σπόρου σιταριού, δωρεά της Εταιρείας Κ κ΄ Ν ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ ΑΕΒΕ με έδρα τη Θεσσαλονίκη και με επιθυμία των δωρητών να μοιραστεί στους κυνηγούς της Άρτας για να το  σπείρουν στους κυνηγότοπους.
   Η διανομή των σπόρων θα γίνει σε σακουλάκια στα μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Άρτας για τη σπορά τους σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές του Νομού μας με σκοπό την ενίσχυση σε τροφή της πετροπέρδικας, του λαγού και γενικότερα της άγριας θηραματοπανίδας.
   Για το λόγο αυτό παρακαλούνται αυτές τις ημέρες οι ενδιαφερόμενοι κυνηγοί να επικοινωνούν με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Άρτας στο τηλ. 2681-0-73804 και να παραλάβουν από ένα σακουλάκι σπόρων.   
   Διευκρινίζουμε ότι η συγκεκριμένη σπορά δε θα γίνει με καλλιέργεια, αλλά με ρίψη των σπόρων στις περιοχές που μόνο οι κυνηγοί μπορούν να φτάσουν και να περπατήσουν, και επειδή η εποχή αυτή έχει τις καιρικές συνθήκες που απαιτεί το σιτάρι θα μπορέσει και να φυτρώσει και να αποτελέσει άριστη τροφή για τα θηράματα.
   Το πρόγραμμα αυτό  εφαρμόζονταν από χρόνια σε πολλές περιοχές της πατρίδας μας και για πρώτη φορά και σε μας, χάρη της προσφοράς της Εταιρείας Κ κ΄ Ν  ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ ΑΕΒΕ.
   Ευελπιστούμε στην ανταπόκριση των συναδέλφων για να έχει η προσπάθεια την ανάλογη επιτυχία και να φτάσουν οι σπόροι και στο πιο απομακρυσμένο σημείο των βουνών μας.  


3 σχόλια:

George είπε...

Αρκεί να μην το πάρουν ορισμένοι και ταΐσουν τις κότες τους!!!

ΘΟΔΩΡΗΣ είπε...

Δεν νομίζω! Τα μέλη του Κυνηγητικού Συλλόγου Άρτας είναι αρκετά ευσυνείδητα και αγαπούν τον τόπο τους προσπαθώντας να προστατεύσουν τα θηράματα της περιοχής.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΕΥΕΡΓΕΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ,ΚΥΝΗΓΟΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΗΣ ,ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΔΩΡΗΤΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...