Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Συνελήφθησαν ιερείς για παράνομη θήρα!

Δύο…ιερείς, που συνδέονται μεταξύ τους με συγγενική σχέση, συνελήφθησαν προχθές το βράδυ, για παράνομο κυνήγι λαγού, σε δασική έκταση της ορεινής Ηλείας.
Και οι δύο οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Αρχαίας Ολυμπίας και χθες στο Αυτόφωρο στον Πύργο. Τους λαθροκυνηγούς εντόπισε περιπολικό της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι είναι το δεύτερο περιστατικό που σημειώνεται στην ίδια περιοχή μέσα σε λίγες ημέρες, που καταλήγει στην Δικαιοσύνη.
Όπως τόνισε σε δηλώσεις του το μέλος του Δ.Σ της Τρίτης Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου και πρόεδρος Κυνηγετικού Συλλόγου Αμαλιάδας Βαγγέλης Χριστοφόρου, η σύλληψη έγινε στο πλαίσιο περιπολίας των Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων της ευρύτερης περιοχής. «Αντιλήφθησαν ένα όχημα να κινείται παράνομα.
Κατά τον έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε ότι επέβαιναν δύο άτομα, στην θέση του οδηγού ο ένας και στην καρότσα του αγροτικού ο άλλος, και έφερε γεμάτο δίκαννο κυνηγετικό όπλο. Δεν έφεραν καμία αντίσταση κατά τον έλεγχο, ακολούθησαν την νόμιμη αυτόφωρη διαδικασία και οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Αρχαίας Ολυμπίας, όπου παρέμειναν όλη τη νύχτα. Το πρωί οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο.
Είναι το δεύτερο περιστατικό μέσα σε μια εβδομάδα στην ίδια περιοχή, γνωρίζουμε ότι γίνεται επανειλημμένα αυτή η παράνομη δράση, θεωρούμε ότι είναι υπερβολικό αυτό που γίνεται. Την ανυπαρξία της πολιτείας να προστατεύσει το θήραμα και το περιβάλλον, συμπληρώνουμε με την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή που δουλεύει νύχτα μέρα. Καταδικάζουμε το περιστατικό και θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό».
Στην σύλληψη του 63χρονου και του 38χρονου αναφέρθηκε και ο πρόεδρος Κυνηγετικού Συλλόγου Πύργου Νίκος Γαρουφαλής. Όπως επεσήμανε, «η λαθροθηρία σε όλη την Ελλάδα είναι εκτός ελέγχου. Αυτό οφείλεται στην αδυναμία της πολιτείας και των κρατικών υπηρεσιών να έχουν επαναλαμβανόμενους ελέγχους και μια υπηρεσία που να δουλεύει 24ωρο για την προστασία του θηραματικού πλούτου και του δασικού πλούτου.
Θα πρέπει να δουλεύει μια υπηρεσία που να είναι 24 ώρες το 24ωρο, όπως ο Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή και έχει αυτά τα αποτελέσματα. Για φέτος το κράτος, μόνο από τις εισφορές των κυνηγών για τις άδειες, θα λάβει περίπου 1 εκ. ευρώ. Πέρα από τις εισφορές που δίνει ο κυνηγός για υπάρχουν τοπικοί θηροφύλακες στους κατά τόπους συλλόγους, δίνουν χρήματα για να υπάρχει και Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή στην Ελλάδα. Είναι θλιβερό το περιστατικό, είναι θλιβερό ότι σε μια εβδομάδα είχαμε 4 περιστατικά. Είναι ανεξέλεγκτο δυστυχώς τόσο εδώ όσο και σε γειτονικούς νομούς.
Κάνουμε υπεράνθρωπες προσπάθειες σε συνεργασία με την Ομοσπονδία και τους θηροφύλακες σε 24ωρη βάση γιατί για να φέρεις ένα αποτέλεσμα και να μην έχεις κάποια παρατράγουδα, θα πρέπει να παρακολουθήσεις την συμπεριφορά του λαθροθήρα, τις κινήσεις του ώστε να τον εγκλωβίσεις σε συγκεκριμένο χρόνο και να φέρεις στην Δικαιοσύνη όσα περισσότερα στοιχεία μπορείς ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη ποινή».
Πέλυ Μπεβούδα

ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...