Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Σκοπευτήριο και Λέσχη θα έχουν οι Γιαννιώτες κυνηγοί



Πλήθος κόσμου και επίσημοι στη χθεσινή γιορτή τους

Την ετήσια γιορτή τους οργάνωσαν χθες  οι κυνηγοί των Ιωαννίνων στα Δερβένια του Δήμου Ευρυμενών, δίπλα στη γέφυρα Σουλόπουλου, πάνω από τον Καλαμά.
Με αυτό τον τρόπο δόθηκε και το έναυσμα για τη νέα κυνηγετική περίοδο.
Η γιορτή είχε απ’ όλα. Ομιλίες, χορευτικά και κυνηγετικά εδέσματα.
Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Ιωαννίνων Ανδρέας Λιόλιος τόνισε ότι είναι σημαντικό θέμα η πλήρης εκπαίδευση των νέων κυνηγών, κάτι που θα γίνεται στο Σκοπευτήριο, το οποίο ολοκληρώνεται και θ’ ανοίξει τις επόμενες μέρες στο Πέραμα, ενώ σχεδιάζεται μελλοντικά να λειτουργήσει και κυνηγετική λέσχη.
Ακόμη επεσήμανε ότι σταθερός στόχος του Κυνηγετικού Συλλόγου Ιωαννίνων είναι η καταπολέμηση της λαθροθηρίας και παρότρυνε τους συναδέλφους του να καταγγέλλουν όσους κυνηγούς παραβιάζουν τους νόμους και λαθροθηρούν.
Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Αργύρης σημείωσε ότι το κυνήγι αποτελεί διέξοδο στα προβλήματα της καθημερινότητας.
Και πρόσθεσε: «Οι κυνηγοί οφείλουν να προσέχουν, ώστε να αποφεύγονται τα δυστυχήματα, αλλά και να είναι ενωμένοι μεταξύ τους».
Ο Νομάρχης Ιωαννίνων Αλέκος Καχριμάνης παρατήρησε πως «δεν είμαστε με τους οικολογούντες και ψευδολογούντες, αλλά με τους κυνηγούς που έχουν ευαισθησία για το περιβάλλον».
Ο Δήμαρχος Ευρυμενών Μιχάλης Κατσάνος δήλωσε ότι «η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να έρχεται αρωγός στους κυνηγούς», ενώ ο Επιθεωρητής Δασών Σπ. Γιώτης κάλεσε τους κυνηγούς να προστατεύουν τη φύση.
Η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης του ΚΚΕ Όλυ Τσουμάνη παρότρυνε τους κυνηγούς να αντιδράσουν στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης.
Στην εκδήλωση το «παρών» μεταξύ άλλων έδωσε και ο Δήμαρχος Πασσαρώνος Σάκης Βλέτσας.

ΠΗΓΗ: proinoslogos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...