Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Ξεκινά η 3η Γιορτή Κυνηγιού στον Έβρο



Γιορτινό «θήραμα» για κυνηγούς

Τριάντα περίπτερα με είδη κυνηγιού, σεμινάρια για κυνηγούς και πολιτιστικές εκδηλώσεις περιλαμβάνει η 3η Γιορτή Κυνηγιού, που διοργανώνεται 17 & 18 Αυγούστου στις Καστανιές του Εβρου.
Στις όχθες του ποταμού Αρδα θα συρρεύσουν χιλιάδες κυνηγοί από ολόκληρη τη βόρεια Ελλάδα στη γιορτή που διοργανώνει η Νομαρχία Εβρου, σε συνεργασία με τον Δήμο Νέας Βύσσας, την Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας - Θράκης και τους κυνηγετικούς συλλόγους του νομού.
«Η πρωτοβουλία και η προσπάθεια της Νομαρχίας Εβρου για τη διεξαγωγή της πανελλήνιας αυτής γιορτής κυνηγιού, που ανοίγει την κυνηγητική περίοδο, δικαιώθηκε. Με τη διοργάνωση τα δύο προηγούμενα χρόνια στο Μικρό Δέρειο έγινε ήδη θεσμός και αγκαλιάστηκε τόσο από τους κυνηγούς του Εβρου και της Θράκης όσο και της υπόλοιπης Ελλάδας», δήλωσε ο νομάρχης Εβρου, Ν. Ζαμπουνίδης, προσθέτοντας ότι ο βόρειος Εβρος θα ωφεληθεί πολύ από τη διοργάνωση και ότι οι επισκέπτες θα γνωρίσουν μια πανέμορφη περιοχή.
Στους χώρους της γιορτής θα στηθούν 30 περίπτερα με είδη κυνηγιού, ενώ θα υπάρχουν συμμετοχές από την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Βουλγαρία.
Τα προηγούμενα δύο χρόνια η Γιορτή του Κυνηγιού γινόταν στο Μεγάλο Δέρειο, φέτος ωστόσο μετακινήθηκε στις Καστανιές, αφενός γιατί αποφασίστηκε να αλλάζει κάθε χρόνο περιοχή και αφετέρου γιατί φέτος συμπίπτει με τη θρησκευτική γιορτή των μουσουλμάνων, το ραμαζάνι, και εκτιμήθηκε ότι δεν είναι σωστό να γίνονται ταυτόχρονα δύο εκδηλώσεις στο Δέρειο.
Οπως έγινε γνωστό, του χρόνου που θα συμπέσει και πάλι με το ραμαζάνι θα γίνει στα Λουτρά και τη μεθεπόμενη και πάλι στο Δέρειο.
Η έκθεση με είδη κυνηγιού θα είναι ανοιχτή από τις 5 το απόγευμα. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σεμινάρια κυνολογίας και άλλων συναφών θεμάτων, αγώνες μορφολογίας σκύλων καθώς και επιδείξεις με άλογα και οχήματα τζιπ, αφού φέτος συμμετέχουν οι ιππικοί όμιλοι Τυχερού, Κορνοφωλιάς, Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας.
Επιπλέον, παραδοσιακά συγκροτήματα και νεανικά μουσικά σχήματα θα συμμετέχουν στις μουσικοχορευτικές βραδιές που θα διοργανωθούν για να διασκεδάσουν εκθέτες, επισκέπτες και όλους όσους βρεθούν στο ειδυλλιακό τοπίο του Αρδα, ενώ θα υπάρχει και παιδική παράσταση Καραγκιόζη για τους μικρούς επισκέπτες.

ΠΗΓΗ: "ΕΘΝΟΣ" 17/8/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...