Τετάρτη, 26 Δεκεμβρίου 2012

Θηράματα για τα συσσίτια από τους κυνηγούς της Ηπείρου

Τσουνάμι αλληλεγγύης σε όλη την Ελλάδα

Πρωτοβουλίες συμπαράστασης από την τοπική αυτοδιοίκηση και κοινωνικούς φορείς

Δύο Ι.Χ φορτηγά γέμισαν οι κυνηγοί με θηράματα, αλλά και με τρόφιμα μακράς διαρκείας και τα προσέφεραν στα συσσίτια της ενορίας Περιβλέπτου και στη Μονή Δουραχάνης. Η πρωτοβουλία που ανέλαβε το Δ.Σ. της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου πριν από λίγες μόλις ημέρες συνάντησε πρωτοφανή ανταπόκριση από τον κυνηγετικό κόσμο της περιοχής που προσήλθε στα γραφεία της Ομοσπονδίας, προσφέροντας μοναδικά εδέσματα. Αγριογούρουνα, λαγοί, πέρδικες, μπεκάτσες, φάσες θα αποτελέσουν μέρος του μενού των επόμενων ημερών για όλους εκείνους που απευθύνονται στα συσσίτια της Περιβλέπτου αλλά και για τα παιδιά της Μονής Δουραχάνης.
 

ΠΗΓΗ: ΗΧΩ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ
 
AdvertisementΟ Γενικός Γραμματέας της Ε’ ΚΟΗ Χαράλαμπος Μπρέχας τόνισε πως η ανταπόκριση των κυνηγών είναι συγκινητική και πως θηράματα εξακολουθούν να συγκεντρώνονται στα γραφεία της Ομοσπονδίας αλλά και στους κατά τόπους κυνηγετικούς συλλόγους έτσι ώστε να διανεμηθούν την Πρωτοχρονιά. Η πρωτοβουλία έτυχε της στήριξης και των θηροφυλάκων της Ε’ ΚΟΗ με τον εκπρόσωπό τους Βασίλη Μπαλλά να ευχαριστεί όλους όσους ανταποκρίθηκαν. Θερμές ευχαριστίες προς το Δ.Σ. της Ε’ ΚΟΗ και τους κυνηγούς που προσέφεραν τα θηράματα και τα άλλα τρόφιμα εξέφρασαν τόσο τα μέλη της ενορίας Περιβλέπτου όσο και οι συνεργάτες του Παπά Θανάση στη Μονή Δουραχάνης.

Χαμόγελο σε παιδιά, που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και έχουν ανάγκη μία «νότα» αισιοδοξίας και χαράς, υπόσχεται να δώσει ο κλόουν Γιώργος Φλώρος, ο οποίος παραμονές Χριστουγέννων θα φορέσει την στολή του, θα βάψει το πρόσωπο του και θα επισκεφθεί δύο παιδιατρικές κλινικές των Ιωαννίνων.

Όπως είναι γνωστό και ο Δήμος Αρταίων εν όψει των Χριστουγέννων τις προηγούμενες ημέρες διένειμε τρόφιμα σε περίπου 400 άπορες οικογένειες στα πλαίσια της υλοποίησης της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για τη συνδρομή οικογενειών που έχουν ανάγκη, με την ευγενική χορηγία επιχειρήσεων της περιοχής.

Η Ελλάδα αντιστέκεται και την ώρα που η επίσημη οικονομία κλυδωνίζεται, τα μηνύματα δείχνουν πως ανθίζει σε όλη τη χώρα μια πρωτοφανούς κλίμακας παράλληλη οικονομία, στηριγμένη στην ανθρωπιά, την αλληλεγγύη και την αναζήτηση εναλλακτικών κοινωνικών σχέσεων.

Από το βορά μέχρι το νότο και από τη δύση μέχρι την ανατολή, εκατοντάδες άνθρωποι σε όλη τη χώρα αναπτύσσουν την οικονομία της αλληλεγγύης και δημιουργούν δίκτυα κοινωνικής προστασίας για να καταπολεμήσουν την κρίση αλλά και για να ξαναβρούν τις χαμένες αξίες της κοινωνίας μας.

Τα παραδείγματα ‘πέρα από αυτά που αναφέραμε για την Ήπειρο είναι αναρίθμητα σε όλη την Ελλάδα και καταδεικνύουν το μέγεθος της κινητοποίησης των Ελλήνων πολιτών που ευαισθητοποιούνται απέναντι στη φτώχεια και δραστηριοποιούνται εθελοντικά σε πρωτοφανή κλίμακα για τα ελληνικά χρονικά.

Στον Βόλο, τα μέλη του Δικτύου Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης «καταργούν» το ευρώ ανταλλάσσοντας μεταξύ τους προϊόντα με ένα εναλλακτικό νόμισμα, το ΤΕΜ, ενώ πανεπιστημιακοί από όλη τη χώρα παραδίδουν δωρεάν μαθήματα στο Λαϊκό Πανεπιστήμιο της πόλης. Την ίδια στιγμή ο Οβολός, ένα παρόμοιο ιδεατό νόμισμα ταξιδεύει από την Πάτρα στην Αθήνα και από την Αθήνα σε ολόκληρη τη χώρα.

Στο Ρέθυμνο μια ομάδα γιατρών περιθάλπουν τους Έλληνες που έχουν μείνει άνεργοι και κατ’ επέκταση ανασφάλιστοι. Τη σκυτάλη παίρνουν οι καθηγητές της πόλης, οι οποίοι όταν το επίσημο κράτος καταργεί τα μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας, εκείνοι παραδίδουν δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα στους μαθητές τους.

Ένα διήμερο Χριστουγεννιάτικο Παζάρι που υπενθυμίζει στους πολίτες της Κοζάνης πως «Δεν ξοδεύεται η Αγάπη» διοργάνωσε η Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων «ΑΡΣΙΣ – Κοζάνης».

Χαμόγελα χαράς και ελπίδας για ένα μέλλον γεμάτο ανθρωπιά, παρηγοριά και αγάπη για το συνάνθρωπο προσέφερε η εταιρεία NEL LINES, συγκεντρώνοντας είδη ιματισμού, ρούχα, παπούτσια, βιβλία και παιχνίδια στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

Με συγκινητική ανταπόκριση από την πλευρά των πιστών, άνοιξε τις πόρτες της η «Ιματιοθήκη της Αγάπης» της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας στο Μεσολόγγι. Στόχος της νέας αυτής πρωτοβουλίας, η οποία πραγματοποιείται με τη φροντίδα της Φιλανθρωπικής Ομάδας της Ι. Μητροπόλεως «Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων», είναι η συγκέντρωση ρουχισμού για τις ανάγκες των απόρων της πόλης.

Στο πλευρό 1.000 περίπου οικογενειών που αδυνατούν να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα στέκεται αυτές τις γιορτινές ημέρες ο δήμος Χανίων, που μέσω της κοινωνικής του υπηρεσίας κατέγραψε τις υπάρχουσες ανάγκες και ανακοίνωσε συγκεκριμένες δράσεις για τη στήριξη των συνανθρώπων μας.

Δωροκάρτες αλληλεγγύης έχει αναλάβει να συλλέξει από τα καταστήματα ο Εμπορικός Σύλλογος Ρεθύμνου, προκειμένου κανένα σπιτικό να μη μείνει χωρίς τα βασικά αγαθά αυτές τις άγιες ημέρες. Με το σύνθημα «EορτάΖΩ και ψωνίΖΩ στο Ρέθυμνο» ο Εμπορικός Σύλλογος για 12η χρονιά διοργανώνει ένα εορταστικό πρόγραμμα σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσει τον εμπορικό κόσμο ώστε να βοηθήσει οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Οι δωροκάρτες αφορούν κάθε είδους κατάστημα και εμπορικές επιχειρήσεις από σούπερ μάρκετ και κρεοπωλεία μέχρι χρυσοχοεία και θα παραδοθούν στη Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, η οποία στη συνέχεια θα τις διανείμει σε όσους έχουν ανάγκη.

Διανομή τροφίμων ξεκίνησε από την Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Τρίπολης στα πλαίσια του προγράμματος «ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΕ ΑΠΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΒΑΣΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ Ε.Ε.».

Στη δημιουργία «Κουμπαρά Αλληλεγγύης» για την ενίσχυση οικογενειών που πλήττονται από την οικονομική κρίση προχωρά ο Δήμος Κοζάνης, καλώντας όσους πολίτες, φορείς, συλλόγους κι εργασιακά σωματεία έχουν τη δυνατότητα να συμβάλλουν οικονομικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...