Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

ΕΠΕΙΓΟΝ Οι "λεπτομέρειες" της ρυθμιστικής

Από τα 2 ...στα 4 πουλιά ανέβηκε και πάλι το όριο της ημερήσιας κάρπωσης στις ορεινές πέρδικες με τη νέα ρυθμιστική, όπως τουλάχιστον αναφέρεται στο επίσημο κείμενο που εστάλη προς δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί αν αυτό ήταν κάτι που το ζήτησε η Κ.Σ.Ε ή απλώς πρόκειται περί τυπογραφικού λάθους του υπουργείου, ωστόσο το γεγονός δεν αλλάζει: γι' αυτή τη σεζόν το ημερήσιο όριο των τεσσάρων πουλιών ισχύει και για τη νησιώτικη και για την ορεινή πέρδικα!
 

*Στο νομό Λέσβου το κυνήγι της νησιώτικης πέρδικας επιτρέπεται μόνο τις Κυριακές 16 Σεπτεμβρίου, 23 Σεπτεμβρίου, 30 Σεπτεμβρίου, 7 Οκτωβρίου, 14 Οκτωβρίου, 21 Οκτωβρίου, 28 Οκτωβρίου, 4 Νοεμβρίου και 11 Νοεμβρίου.
 

Στους νομούς Σάμου και Χίου καθώς και σε όλη την περιοχή ευθύνης της Ομοσπονδίας Κρήτης και Δωδεκανήσων, το κυνήγι της νησιώτικης πέρδικας επιτρέπεται από τις 15 Σεπτεμβρίου έως και τις 30 Νοεμβρίου, και μόνο κατά τις μέρες Τετάρτη, Σάββατο και Κυριακή.
 

*Για πρώτη φορά φέτος επιτράπηκε το κυνήγι του αγριόχοιρου και στην Εύβοια, κατά το ίδιο διάστημα και με το ίδιο όριο κάρπωσης που ισχύει και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Όπως γράψαμε και στο προηγούμενο τεύχος η περίοδος του αγριογούρουνου στην Πελοπόννησο παρατάθηκε κατά 10 ημέρες (μέχρι τις 10 Ιανουαρίου), ενώ το ημερήσιο όριο αυξήθηκε από τα τρία στα τέσσερα ζώα
 

*Το κυνήγι του λαγού ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΑΙ στη Λήμνο και στον Άγιο Ευστράτιο καθ' όλη τη διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου.
 

*Επίσης, κατ' εξαίρεση για την τρέχουσα κυνηγετική περίοδο επιτρέπεται η...αγοραπωλησία του αγριοκούνελου στη Λήμνο, όπου οι υπερπληθυσμοί έχουν διαταράξει το οικοσύστημα και προκαλούν καταστροφές στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις.

ΠΗΓΗ:
diananews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...