Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Επιτυχημένη και η φετινή καλλιέργεια Ηλίανθου στα πεδινά


Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Κυνηγετικός Σύλλογος Άρτας καλλιέργησε το φιλοθηραματικό αυτό φυτό του Ηλίανθου στα πεδινά του νομού της Άρτας.

Το χωράφι που καλλιεργήθηκε ο Ηλίανθος βρίσκεται στα όρια των οικισμών Κολομοδίων και Κεραματών με συνολικό εμβαδό δέκα στρεμμάτων.

Μια δράση που έχει καθιερωθεί με μεγάλη επιτυχία τα τελευταία χρόνια και βρίσκει θερμούς υποστηριχτές πολλούς κυνηγούς που στηρίζουν αυτή την προσπάθεια, παίρνοντας μέρος στην υλοποίηση αυτού του προγράμματος.

Θα ήθελα να αναφερθώ στην καλλιέργεια του Ηλίανθου και όπως είχα τονίσει σε παλαιότερη ανάρτηση μου, η καλλιέργεια του Ηλίανθου είναι άκρως βιολογική χωρίς την παραμικρή ποσότητα φυτοφαρμάκου ή λιπάσματος για την ανάπτυξη του, παρέχοντας έτσι πολλαπλά οφέλη στο περιβάλλον αλλά και στην άγρια πανίδα της περιοχής που καλλιεργείται. Στόχος λοιπόν αυτής της προσπάθειας του Κυνηγετικού Συλλόγου Άρτας και των κυνηγών μελών του, δεν είναι μόνο το θήραμα αλλά και η επιβίωση του με άφθονη τροφή και παράλληλα η προστασία του περιβάλλοντος που είναι υψίστης σημασίας τα τελευταία χρόνια.
Ελπίζω αυτή η προσπάθεια να μπορέσει να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια γιατί είναι ο μόνος τρόπος να διατηρηθεί το ενδημικό θήραμα στην περιοχή του αλλά και να βοηθηθεί το αποδημητικό στην διαδρομή του μεγάλου του ταξιδιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...