Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Νεκρά πουλιά στην Κορωνησία


Μου εστάλη το πιο κάτω e-mail από το φιλικό Αρτινό Blog «Αρταίνω», με μια σοβαρή καταγγελία που ανάρτησε και στο Blog του.

Αφορά το θάνατο 15 τουλάχιστον πουλιών του είδους του Κορμοράνου ή Λαγγόνα από ότι διακρίνω από τις φωτογραφίες. Το θέμα όπως προανέφερα είναι σοβαρό και θα πρέπει να διερευνηθεί από τους αρμόδιους φορείς.


Υπάρχουν υπέυθυνοι εδώ;

Πάνω στο δρόμο από Σαλαώρα προς Κορωνησία, (δεξιά κι αριστερά) και συγκεκριμένα από το πρώτο μέχρι το δεύτερο διβάρι, υπάρχουν σκοτωμένα πουλιά (πάπιες) , σε κατάσταση αποσύνθεσης. Δεν είναι ένα και δύο, αλλά τουλάχιστο 15 πουλιά!!!


Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε την αιτία, αλλά το θέαμα είναι αποτρόπαιο και δεν τιμά κανένα.Ο συγκεκριμένος δρόμος είναι από τους πιο όμορφους στον κόσμο και βρίσκεται μέσα σε προστατευόμενη περιοχή.

 

Υπάρχουν όμως υπεύθυνοι και αρμόδιοι για ένα τέτοιο φαινόμενο;

Φυσικά και υπάρχουν.Είναι ο φορέας διαχείρισης Αμβρακικού και βέβαια ο Δήμος Αρταίων και η Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση, αλλά και οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες της περιοχής.
 

Οι φορείς θα πρέπει να μας δώσουν άμεσα απαντήσεις,  
1ον: για το ποιος ή τι σκότωσε τα πουλιά,
2ον: γιατί κανείς δεν τα απέσυρε απ' το δρόμο για εξέταση και
3ον: τόσο καιρό, γιατί δεν έχουν αποκαταστήσει την υγιεινή και την αισθητική του δρόμου;
Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες στην περιοχή θα έπρεπε να έχουν ευαισθητοποιηθεί τόσες μέρες και να έχουν απαιτήσει λύση στο πρόβλημα.
Όσο για το Δήμαρχο Γιάννη Παπαλέξη, θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι στα νότια σύνορά του δήμου του βρίσκεται ο Αμβρακικός και η Κορωνησία.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Ψαθάς ψάχνει για τουρίστες στη Σερβία και ο φορέας Αμβρακικού αναπαύεται στα γραφεία του!

ΠΗΓΗ:
Αρταίνω

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

aftos o blakas sta artna xamperia me to malakias axion poios ine ?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...