Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ... Οι κυνηγοί περιμένουν ακόμη την δικαίωση


ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ

Ποιοι και γιατί εμποδίζουν το κυνήγι

Σε αγώνα δρόμου ο Κυνηγετικός Σύλλογος Άρτας και η Ε΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου την τελευταία τριετία, με αποκορύφωμα τους τελευταίους μήνες, για να πείσουν τους αρμόδιους για το δίκαιο των αιτημάτων των 3. 500 κυνηγών της Άρτας και όχι μόνο.


Σε όλους μας είναι γνωστά τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε όλο αυτό το διάστημα «οργανωμένα» ή «μεμονωμένα» και για τους δικούς τους και διαφορετικούς λόγους και για τα δικά του συμφέροντα ο καθένας.

Για εμάς σημασία έχει, ότι είχαμε και έχουμε κοντά μας όλους τους φορείς και την τοπική κοινωνία και αισθανόμαστε την ανάγκη να τους ευχαριστήσουμε για άλλη μια φορά προσωπικά, όλους όσους πήραν επίσημη θέση για το κυνήγι και μας συμπαραστάθηκαν στον αγώνα μας, άσχετα με το όποιο αποτέλεσμα.

Ευχαριστούμε τους Βουλευτές Άρτας κ. Δημήτρη Τσιρώνη και κ. Κώστα Παπασιώζο, τη Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου –Δυτικής Μακεδονίας κ. Δήμητρα Γεωργακοπούλου – Μπάστα, τον αιρετό Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, τον Αντιπεριφερειάρχη Άρτας κ. Βασίλη Ψαθά, τον Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας κ. Στράτο Ιωάννου, το Δήμαρχο Αρταίων κ. Ιωάννη Παπαλέξη, το Δήμαρχο Πρέβεζας κ. Χρήστο Μπαΐλη, το Δήμαρχο Νικολάου Σκουφά κ. Ευστάθιο Γιαννούλη, το Δήμαρχο Ζηρού κ. Δημήτρη Γιολδάση και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Άρτας κ. Ηλία Κοίλια, αλλά και τις Δ/νσεις Δασών Άρτας και Πρέβεζας, τα Δημοτικά Συμβούλια του Δήμου Αρταίων και του Δήμου Νικολάου Σκουφά.

Είχαμε κοντά μας όλη την τοπική κοινωνία και όχι απλά με λόγια, αλλά έμπρακτα όμως ο Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού προσπαθούσε με κάθε τρόπο να εμποδίσει κάθε θετική εξέλιξη στο θέμα του κυνηγίου και όσες φορές φτάσαμε σε μια δίκαιη επίλυση του προβλήματος με κάθε τρόπο συνέβαλε στην ανατροπή.

Με αποκορύφωμα το «μπλοκάρισμα» της απόφασης της Γεν. Γραμματέως Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Μακεδονίας με την οποία ρύθμιζε το κυνήγι στον Αμβρακικό, η απόφαση με αριθ.2607/9/9/11, εστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο και πήρε κωδικό αριθμό στις 16/9/11, από εκεί και ύστερα συνεχώς ενημερωνόμασταν για την υπόθεση, η οποία έδειχνε ότι προχωρά η διαδικασία για τη δημοσίευση και τελικά μαθαίνουμε στις 18/10/11, ότι επιστρέφει από τη Νομική Υπηρεσία Συμβουλίου της Κυβέρνησης στην Περιφέρεια σαν μη αρμόδια. Οπότε φανερό είναι ότι κάτι άλλο συνέβαινε και γι’ αυτό καθυστερούσε….

Ο Φορέας Διαχείρισης Αμβρακικού και συγκεκριμένα ο Γραμματέας Δ. Μπαρέλλος δεν θέλησε ποτέ να συνεργαστεί με τις Κυνηγετικές Οργανώσεις, παρόλο που το προσπαθήσαμε και πραγματικά το θέλαμε, ο Φορέας δυστυχώς για να πετύχει το σκοπό του συνεργασία είχε μόνο τις δέκα Οικολογικές Οργανώσεις και με παράγοντες του Υπουργείου Περιβάλλοντος, γνωστούς για την αντικυνηγετική τους στάση.

Ο Φορέας Διαχείρισης Αμβρακικού συνεργασία με τον Κυνηγετικό Σύλλογο ήθελε μόνο σε ότι είχε σχέση με τη φύλαξη δηλαδή «μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα»! Ε! Φτάνει πια! Οι κυνηγοί με δικά τους χρήματα προστατεύουν και φυλάνε δεκαετίες τώρα με σκάφος, τζιπ, θηροφύλακες τον Αμβρακικό και όλο το Νομό Άρτας. Το πρώτο σκάφος αγοράστηκε από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Άρτας πριν από 20 χρόνια περίπου, τότε που «οι σημερινοί ξενόφερτοι προστάτες» του Αμβρακικού δεν ήξεραν καν που βρίσκεται.

Να ξέρουν λοιπόν «οι όψιμοι προστάτες» του Αμβρακικού – που γι’ αυτούς η προστασία έχει σχέση μόνο με το κυνήγι, ενώ τα άλλα που συντελούνται στον Αμβρακικό δεν θέλουν να τα βλέπουν- ότι οι κυνηγοί της Άρτας δεν πρόκειται να παραιτηθούν και συνεχίζουν το αγώνα τους ακόμη δυναμικότερα…


ΠΗΓΗ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ Κ.Σ. ΑΡΤΑΣ .ΜΗΝΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ-ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ-ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011.         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...