Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Εξαιρετικά δύσκολος Αύγουστος


Οι καιρικές συνθήκες επηρέασαν τις πυρκαγιές

Εξαιρετικά δύσκολος ο φετινός Αύγουστος, ιδιαίτερα θερμός, με ισχυρούς ανέμους και άνυδρος, καιρικές συνθήκες κατάλληλες για την εκδήλωση και εξάπλωση των πυρκαγιών.


Πυρκαγιές οι οποίες για άλλη μια φορά κατέστρεψαν τα δάση της πατρίδας μας και από τις οποίες δεν απετέλεσε εξαίρεση ούτε ο Νομός Άρτας.

Μικρότερες ή μεγαλύτερες φωτιές δεν έχει σημασία, η φωτιά είναι πάντα απρόβλεπτη και στο πέρασμά της αφήνει μόνο καταστροφή.

Μεγάλη φωτιά στις 18 Αυγούστου μεταξύ Πέτα – Νεοχωρακίου


Συμμετείχε στην κατάσβεση και ο Κυνηγετικός Σύλλογος

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στις 18 Αυγούστου 2011 σε δασική έκταση μεταξύ Πέτα και Νεοχωρακίου στον οικισμό «Καραμούτσι».


Αρχικά η φωτιά εξελισσόταν σε δύο μέτωπα και στο έργο της πυρόσβεσης συνέδραμαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις με δυο πυροσβεστικά αεροπλάνα τύπου Canadair που ήρθαν από το Άκτιο.

Στην περιοχή βρισκόταν όλη η δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άρτας, ενώ ενισχύσεις ήρθαν και από τις γύρω περιοχές Φιλιππιάδα, Θεσπρωτικό, Πρέβεζα, Αμφιλοχία και Μεσολόγγι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην κατάσβεση μεταξύ των εθελοντικών οργανώσεων ήταν και μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου και οι Θηροφύλακες με το όχημα του Συλλόγου, με το οποίο μετέφεραν και νερό και βοήθησαν στην κατάσβεση.

Η φωτιά στο διάβα της έκαψε δασική έκταση και χιλιάδες ελαιόδενδρα, ενώ ευτυχώς δεν απειλήθηκαν κατοικημένες περιοχές.

Και τις επόμενες ημέρες δεν έλειψαν δυστυχώς οι πυρκαγιές από την περιοχή μας όπως στην Καμπή, Βίγλα, Αγ. Σπυρίδωνα κ.λ.π.


ΠΗΓΗ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ Κ.Σ. ΑΡΤΑΣ .ΜΗΝΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...