Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Σύμπνοια και σύγκλιση απόψεων για τον Αμβρακικό από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Άρτας «Η ΑΡΤΕΜΙΣ»


Άγρυπνοι φρουροί του Αμβρακικού θα είναι οι κυνηγοί
Σύσκεψη με θέμα τη λαθροθηρία και τη λαθραλιεία στον Αμβρακικό πραγματοποιήθηκε από το Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού  στην αίθουσα του Ξενοδοχείου ARTA PALACE την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010, και στην οποία μεταξύ των άλλων φορέων της περιοχής παρευρέθηκε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Άρτας «Η ΑΡΤΕΜΙΣ» και η Ε’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου.
Σε σχετική ανακοίνωση του Κυνηγετικού Συλλόγου Άρτας αναφέρονται τα εξής: «Θέλουμε  αυτή τη φορά να είμαστε αισιόδοξοι με όλα όσα ειπώθηκαν στη σύσκεψη, που ομολογουμένως  σε ότι αφορούσε τη ρύθμιση του κυνηγίου και την αποκατάσταση της αδικίας εις βάρος των κυνηγών του Ν. Άρτας και ιδίως του κάμπου της Άρτας, υπήρξε σύμπνοια απόψεων και σύγκληση στόχων από όλους τους παρευρισκομένους φορείς.
Είναι γνωστό ότι στις 20-3-2011 λήγει η απαγορευτική τριετία και είχαμε τη διαβεβαίωση εκ μέρους του Φορέα κατά την υποβολή των νέων προτάσεων που θα γίνουν προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος θα υπάρξει συνεργασία και με τον επιστημονικό συνεργάτη της Ε’ ΚΟΗ.
Από πλευράς μας έχουμε να δηλώσουμε τα εξής, τα οποία φυσικά ακούστηκαν στη σύσκεψη από τον Πρόεδρο του Κυνηγετικού Συλλόγου Άρτας Κώστα Μπέλλο και τον Αντιπρόεδρο της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου Παναγιώτη Τσιλίκη.
Οι κυνηγοί της Άρτας είναι οι πρώτοι που ενδιαφέρονται για φύλαξη και την καταστολή της λαθροθηρίας και το έχουν αποδείξει έμπρακτα πολλά χρόνια τώρα, οι θηροφύλακες του Κυνηγετικού Συλλόγου Άρτας περιπολούν με το σκάφος του Κυνηγετικού Συλλόγου στον Αμβρακικό και συλλαμβάνουν λαθροθήρες, αλλά και οι κυνηγοί είναι αυτοί που καταγγέλλουν όλα αυτά  τα χρόνια την κάθε αυθαιρεσία που γίνεται στον υγροβιότοπο.
Οι λαθροθήρες κάνουν ζημιά και στο περιβάλλον και σε μας τους ίδιους  και δυστυχώς με τις ολοκληρωτικές απαγορεύσεις εκείνο που πετυχαίνουμε είναι να αυξηθεί η λαθροθηρία και η όποια παρανομία.
Επιβάλλεται να δοθεί κυνηγετικός χώρος στους κυνηγούς –όπως προβλέπεται από την Μελέτη Διαχείρισης Θήρας για την Περιοχή του Εθνικού Πάρκου Αμβρακικού Κόλπου- και είναι βέβαιο ότι οι κυνηγοί θα είναι «οι άγρυπνοι φρουροί» του υγροβιότοπου.
Και όπως έχουμε αποδείξει και στο παρελθόν οι Οργανωμένες και Επανδρωμένες  πλέον Κυνηγετικές Οργανώσεις με χρήματα των κυνηγών σε συνεργασία με τις Αρμόδιες Υπηρεσίες είναι πρόθυμες να προσφέρουν κάθε δυνατή βοήθεια για την προστασία του Αμβρακικού, ενός από τους σημαντικότερους υγροβιότοπους της Ευρώπης, αλλά και ο τόπος που γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε και πονάμε περισσότερο από μερικούς άλλους»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...