Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2010

Αυλαία στον πήλινο από τη Σκύδρα.

Στο Σκοπευτήριο της Σκύδρας συγκεντρώνεται αυτό το πρώτο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου (6-7/3/2010) τη "σκληροπυρηνική" παρέα των σκοπευτών σκητ Α, Β και Γ κατηγορίας για τον αγώνα σκητ που διοργανώνει εκεί ο Σκοπευτικός Σύλλογος Σκύδρας. Μαζί τους θα είναι και οι σκοπευτές της εθνικής ομάδας, μια και κάποιοι από αυτούς άργησαν να ξεκινήσουν προετοιμασία και οι αγώνες αυτοί αποτελούν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία.
Το Σκοπευτήριο της Σκύδρας διαθέτει τρία στάντ οπότε όλες οι επιδόσεις μετράνε. Και μάλιστα πρόσφατα αντικαταστάθηκαν οι μηχανές του σκοπευτηρίου με Matarelli 09, Ολυμπιακού τύπου, που εγγυώνται έναν ωραίο και απροβλημάτιστο αγώνα. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι σκοπευτές - σκοπεύτριες που ανήκουν σε σωματεία - μέλη της ΣΚΟΕ και έχουν ανανεωμένο ΔΕΣΚ για το τρέχον έτος. Δηλώσεις συμμετοχής και επικοινωνία στο φαξ 23815/00196.
Το Σκοπευτήριο της Σκύδρας εγκαινιάστηκε στις 13/5/2006 από τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Ορφανό. Περιελάμβανε (τότε) δυο σταντ για τραπ και σκητ και ένα πολύ καλό club house (εστιατόριο, μπαρ κλπ). Πολύ σύντομα άρχισαν οι αγώνες που συγκέντρωναν το σύνολο των σκοπευτών - σκοπευτριών χάρη στη σωστή λειτουργία του. Στις μέρες μας διαθέτει τρία σταντ και θεωρείται από τα καλύτερα για τον πήλινο στόχο. Οι άνθρωποι του ΣΣ Σκύδρας δεν εφησυχάζουν: αυτή τη στιγμή γίνεται το τρίτο γήπεδο τραπ και στο μέλλον προβλέπεται και τέταρτο (τραπ- σκητ). Η συνεργασία που υπάρχει μεταξύ του σκοπευτικού συλλόγου και της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική. Ο Δήμος Σκύδρας είναι από εκείνους που σέβονται τους δημότες του. Έφτιαξε μια αθλητική εγκατάσταση με διεθνείς προδιαγραφές, την οποία συνεχώς βελτιώνει και εμπλουτίζει ύστερα από εισηγήσεις των υπευθύνων της, που αποτελεί κόσμημα της περιοχής και συντελεί ποικιλοτρόπως στην ανάπτυξή της. Στο Σκοπευτήριο της Σκύδρας έχει χρησιμοποιηθεί πολλές φορές σαν καμπ της Εθνικής Ομάδος. Αυτές τις ημέρες γίνονται έργα επέκτασης - βελτίωσης των αποδυτηρίων. Και ασφαλώς έπεται συνέχεια.
Το Σκοπευτήριο εντάσσεται στο Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Σκύδρας που περιλαμβάνει γήπεδο ποδοσφαίρου με νέο χλοοτάπητα, στίβο και κλειστό γυμναστήριο για βόλεϊ, μπάσκετ, χάντμπολ. Εκτός από τη Σκοποβολή υπάρχουν και εγκαταστάσεις για τοξοβολία. Και ακόμα για τους ενδιαφερόμενους για Motocross - Trial - Enduro υπάρχει και πίστα για μηχανοκίνητο αθλητισμό. Η Σκύδρα έχει την προνομιακή απόσταση από τα τρία πιο δημοφιλή χιονοδρομικά κέντρα της Μακεδονίας Ski, Snowboard, Langlauf (Αντοχής).

ΠΗΓΗ: www.skopeftis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...