Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2010 και κυνηγοί


ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΘΕΜΑ: Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2010

Όπως είναι γνωστό σήμερα η κυνηγετική δραστηριότητα εκτός από την αδικαιολόγητη πολεμική των αντικυνηγετικών οργανώσεων, δέχεται και μια εξίσου αδικαιολόγητη και ατεκμηρίωτη πολεμική από το καινούργιο Υπουργείο Περιβάλλοντος. Η πολεμική αυτή θέλει να αγνοεί όλες τις ενέργειες και δράσεις των Κυνηγετικών Οργανώσεων προς όφελος του περιβάλλοντος και να προβάλλει μόνο επιχειρήματα που προέρχονται από συναισθηματισμούς και φθηνή αντικυνηγετική προπαγάνδα.
Επειδή εμείς οι κυνηγοί αποτελούμε τους μοναδικούς, στην πράξη και όχι στα λόγια, προστάτες του περιβάλλοντος και ταυτόχρονα αποτελούμε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, πρέπει οι πολιτικές μας επιλογές στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, σήμερα περισσότερο από ποτέ άλλοτε, να έχουν ως πρώτο κριτήριο την συνέχιση της νόμιμης κυνηγετικής δραστηριότητας. Γι’ αυτό Θεωρούμε το κυνήγι ως παράμετρο της πολιτικής μας επιλογής.
Μην ξεχνάμε ότι πολλά θέματα που αφορούν το κυνήγι είναι στην αρμοδιότητα του Περιφερειάρχη και ότι θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο η αρμοδιότητα αυτή, όπως προβλέπεται από τις σχετικές δηλώσεις για τον αυξημένο ρόλο της Περιφέρειας. Η μελλοντική επομένως συμπεριφορά απέν αντι στο κυνήγι από τον Περιφερειάρχη που θα εκλεγεί έχει τεράστια σημασία για μας τους κυνηγούς Επομένως, πρέπει ν’ ακολουθήσουμε στις επερχόμενες εκλογές τα εξής κριτήρια:
- Αρνούμαστε ψήφο σε πολιτικούς σχηματισμούς και πρόσωπα που είναι εναντίον του κυνηγίου!
- Υπερψηφίζουμε τον υποψήφιο κυνηγό, όπου υπάρχει, ανεξάρτητα της πολιτικής παράταξης στην οποία ανήκει ο καθένας
- Επιλέγουμε τους υποψηφίους που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στηρίζουν τις θέσεις μας
- Έτσι επιβραβεύουμε εκείνους που μας έχουν βοηθήσει, δείχνοντας την αναγνώριση που κάθε πολιτικός πρέπει να έχει για τις πράξεις του από το εκλογικό σώμα.
Η επιλογή μας με βάση τα παραπάνω κριτήρια θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε να διατηρούμε και να ασκούμε το κυνήγι ως μορφή διαχείρισης του φυσικού περιβάλλοντος, ως πράξη συλλογής καρπών από τη φύση στο πλαίσιο της σύγχρονης κυνηγετικής αντίληψης, όπως προέκυψε μέσα από πρόσφατες έρευνες και μελέτες.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ – ΝΙΚ. ΠΑΠΑΔΟΔΗΜΑΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ – ΙΩΑΝ. ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΗΓΗ: www.ksellas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...