Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Έρευνα εξηγεί γιατί τα καλώδια ρεύματος βοήθησαν τα πανέξυπνα κοράκια να κυριαρχήσουν...

Τα καλώδια ρεύματος χρησιμοποιούν τα κοράκια για να κατακτήσουν νέα εδάφη στις δυτικές ΗΠΑ, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Και παρά το γεγονός ότι τα καλώδια εγκυμονούν πολλούς κινδύνους για τα πουλιά, εκείνα μέχρι στιγμής εκείνα τα καταφέρνουν μια χαρά.

«Ίσως είναι αρκετά έξυπνα ώστε να γνωρίζουν πως δεν πρέπει να αγγίξουν ένα συγκεκριμένο καλώδιο», δήλωσε στο BBC ηKristy Howe από το πανεπιστήμιο του Αϊντάχο, επικεφαλής της μελέτης.

Ανεξαρτήτως με το αν η εξυπνάδα τους ή άλλοι παράγοντες κρατούν τα κοράκια ασφαλή, η θέα που έχουν όταν κάθονται στους πυλώνες ρεύματος οδηγεί στον αφανισμό άλλα είδη.

Τα κοράκια τρέφονται με αυγά και νεοσσούς απειλούμενων πτηνών και χελωνών. Η πλεονεκτική θέση που έχουν όταν κάθονται στα καλώδια διευκολύνει πολύ τις επιθέσεις τους.

Όπως προέκυψε από τη μελέτη, σε ποσοστό 58% τα κοράκια φτιάχνουν τις φωλιές τους σε πυλώνες ρεύματος που βρίσκονται σε εκτάσεις του αμερικανικού υπουργείου Ενέργειας στο δυτικό Αϊντάχο.

Σε μικρότερο ποσοστό, περίπου 14%, τα κοράκια φτιάχνουν τη φωλιά τους σε άλλες υποδομές, ενώ σε ποσοστό 19% φτιάχνουν τη φωλιά τους στα δέντρα.

Έτσι, οι επιστήμονες καταλήγουν στο συμπέρασμα πως η ανάπτυξη υποδομών στα οικοσυστήματα ευθύνεται σημαντικά για την αύξηση του πληθυσμού των κορακιών κατά 300% τα τελευταία 40 χρόνια.

ΠΗΓΗ: econews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...