Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2012

Αμβρακικός, Αχέροντας, Καλαμάς και Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου σε έναν Φ.Δ.Π.Π.

«Χέρι πονάει, χέρι κόβουμε». Με αυτό το λαϊκό απόφθεγμα μοιάζει η πολιτική της Κυβέρνησης, αναφορικά με τη συγχώνευση των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, καθώς σύμφωνα με το νομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ο Φορέας Διαχείρισης Αμβρακικού, ο Φορέας Διαχείρισης Στενών και Εκβολών Καλαμά και Αχέροντα και ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου θα συγχωνευθούν σε έναν Φ.Δ.Π.Π., με έδρα την Άρτα.

Η ονομασία του νέου Φορέα θα είναι «Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Δυτικής Ηπείρου και Μεσολογγίου».

Η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Δημοκρατικής Αριστεράς κα. Νίκη Φούντα, σε επίκαιρη ερώτησή της στη Βουλή, προς τα αρμόδια Υπουργεία, βάζει στο... τραπέζι λογικά ερωτήματα. Με ποια κριτήρια έγινε η συγχώνευση των προαναφερθέντων φορέων; Πώς προβλέπεται συγχώνευση φορέων τέτοιας περιβαλλοντικής σημασίας, που αναφέρονται σε διαφορετικές Περιφέρειες; Προβλέπεται περίοδος διαβούλευσης των εμπλεκόμενων φορέων έως τις τελικές αποφάσεις;

Ερωτήματα που ασφαλώς θα πρέπει να διευκρινιστούν, καθώς τίθενται σοβαρά ζητήματα εύρυθμης λειτουργίας των φορέων.

Η κα. Φούντα ξεκαθαρίζει ότι το κόμμα της δεν είναι κατά των συγχωνεύσεων, αλλά αυτές πρέπει να γίνουν με αξιολόγηση των δομών και του παραγόμενου έργου των φορέων.

ΠΗΓΗ: atpreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...