Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Κυνηγούσαν αγριογούρουνα παράνομα

Πολύτιμη αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά η συμβολή των πραγματικών κυνηγών στην αντιμετώπιση της λαθροθηρίας που μαστίζει την Ήπειρο. Σε δυο διαφορετικές περιπτώσεις, η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου συνέλαβε επ’ αυτοφώρω τους λαθροθήρες που είχαν στόχο τα αγριογούρουνα.

Το κυνήγι του αγριογούρουνου μπορεί να απαγορεύεται αυτή την περίοδο, όμως αυτό δεν εμπόδισε έναν λαθροθήρα να πάρει το κυνηγόσκυλό του και να αρχίσει να τα κυνηγά στην Φιλιππιάδα της Πρέβεζας! Για κακή του τύχη, οι θηροφύλακες της Ε’ ΚΟΗ επαγρυπνούσαν και τον έπιασαν στα πράσα. Δεν πρόλαβαν, όμως, να σώσουν ένα αγριογούρουνο το οποίο είχε ήδη σκοτώσει.


Το δεύτερο περιστατικό συνέβη στην Πέρδικα Θεσπρωτίας, όπου ένας αδίστακτος λαθροθήρας προσπαθούσε να πιάσει αγριογούρουνα με απαγορευμένο τρόπο, στήνοντας θηλιές σε διάφορα σημεία! Οι θηροφύλακες τον συνέλαβαν τη στιγμή που προσπαθούσε να ξαναστήσει τις παγίδες, χωρίς ευτυχώς να έχει πιάσει κάποιο θήραμα. Σε βάρος και των δύο λαθροκυνηγών υποβλήθηκαν μηνύσεις και κατασχέθηκαν ο οπλισμός και τα σύνεργα που είχαν μαζί τους.


ΠΗΓΗ:
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...