Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Ενίσχυση της θηροφυλακής




Τον μήνα Οκτώβριο της τρέχουσας κυνηγετικής περιόδου, οι θηροφύλακες της ΣΤ' ΚΟΜΑΘ επιλήφθηκαν σε αρκετές παραβάσεις του νόμου περί θήρας υποβάλλοντας 74 μηνύσεις. Οι περισσότερες μηνύσεις αφορούσαν θήρα χωρίς άδεια, θήρα σε απαγορευμένη περιοχή, θήρα με παράνομη μετατροπή όπλου, χρήση ηχομιμητικών συσκευών κ.λπ. Σε κάθε περίπτωση κατασχέθηκαν οι άδειες θήρας, τα όπλα, τα θηράματα, οι ηχομιμητικές συσκευές κ.λπ. Αξια λόγου είναι επίσης η μήνυση κατά ασυνειδήτου που σε ορεινή περιοχή του Νομού Καστοριάς τοποθέτησε παράνομη αυτοσχέδια κατασκευή που... εκτόξευε σφαίρες για τυχόν θανάτωση αγριόχοιρου.

Το έργο της θηροφυλακής δεν αποτυπώνεται μόνο με τις υποβληθείσες μηνύσεις, αλλά κυρίως με τους συνεχείς ελέγχους και τις περιπολίες. Κατά τον μήνα Οκτώβριο 2011 πραγματοποιήθηκαν χιλιάδες έλεγχοι, παρ' όλη την οικονομική κρίση, την αύξηση των καυσίμων και τη στενότητα των πόρων.

Μάλιστα, στο πρόσφατο Διοικητικό Συμβούλιο της ΣΤ' ΚΟΜΑΘ αποφασίσθηκε η επιπλέον πρόσληψη θηροφυλάκων και αυτόν για τον λόγο θα ενισχυθούν οικονομικά οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι για την πρόσληψη και μισθοδοσία περισσότερων από 40 θηροφυλάκων, πέραν των 65 Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων που ήδη απασχολεί η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκη. Η οικονομική ενίσχυση προέρχεται από τους πόρους της πρόσθετης εισφοράς των 5 ευρώ που έδωσαν τα μέλη των αναγνωρισμένων Κυνηγετικών Συλλόγων της Μακεδονίας και της Θράκης.

ΠΗΓΗ:
diananews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...