Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Για να δούμε, για να ακούσουμε...


Είμαι όντως περίεργος να δω ποιοι από τους υποψήφιους περιφερειάρχες θα δεχτούν να παραστούν στα δημόσια «ντιμπέιτ» που οργανώνουν η Κ.Σ.Ε. και οι κατά τόπους ομοσπονδίες, εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών...
Η ιδέα είναι καλή, έξυπνη και χρήσιμη σε πολλά επίπεδα: όλοι οι υποψήφιοι των νέων Περιφερειών, καθισμένοι στο ίδιο τραπέζι, να απαντούν σε ένα «ερωτηματολόγιο» που έχουν καταρτίσει οι κυνηγετικές οργανώσεις, απευθυνόμενοι στο κυνηγετικό ακροατήριο της περιοχής τους!
Για την Αττική λόγου χάριν οι προσκλήσεις έχουν ήδη σταλεί, προκειμένου Σγουρός, Κικίλιας, Παφίλης, Mητρόπουλος, Δημαράς, Γεωργιάδης, Αλαβάνος, Διάκος κ.λπ. να συμμετάσχουν στο «ντιμπέιτ».
Το τι θα πουν είναι το ένα ερώτημα, το αν θα ανταποκριθούν είναι το άλλο...
Αν ρωτάτε τη γνώμη μου, ΟΣΟΙ και να έρθουν, ΟΠΟΙΟΙ και να έρθουν, θα είναι μια χρήσιμη εξέλιξη για την κοινωνία των κυνηγών!
Πρώτα απ’ όλα γιατί το ίδιο το κυνήγι και οι πολίτες κυνηγοί γίνονται μέρος της «ατζέντας» των αυτοδιοικητικών εκλογών, προβάλλοντας τα δικά τους «θέλω», τις δικές τους αξίες, το δικό τους κρίσιμο... πολιτικό μέγεθος.
Μετά τις προσκλήσεις που θα στείλουν οι oμοσπονδίες, θα μετρήσουμε παρουσίες, θα μετρήσουμε και... απουσίες. Ολες θα έχουν το νόημά τους και όλες θα κριθούν!
Οπως θα αποτιμηθούν και θα κριθούν όλα όσα θα ειπωθούν απ’ όσους υποψήφιους παραστούν.
Γιατί μέχρι τώρα -όσα χρόνια θυμάμαι- ούτε και στις αυτοδιοικητικές εκλογές υπήρξε ποτέ εκ μέρους των υποψηφίων ένα δεσμευτικό πρόγραμμα για το κυνήγι, τη φύση και την άγρια ζωή.
Δεν μιλάω βέβαια για τις αόριστες κοινοτοπίες που εξαντλούνται κάθε φορά σε λίγες αόριστες αράδες που δεν λένε τίποτα, αλλά για ένα πρόγραμμα που θα δίνει στους πολίτες κυνηγούς τη δυνατότητα να κρίνουν, να συγκρίνουν και να επιλέγουν...
Ολα αυτά τα χρόνια έχω μιλήσει με δεκάδες στελέχη όλων των πολιτικών σχηματισμών για τα θέματα που διαχειρίζεται δημοσιογραφικά αυτό το περιοδικό... Και έχω καταλάβει ότι η άγνοιά τους είναι συγκλονιστική, σχεδόν... αφοπλιστική!
Η μέχρι σήμερα σκόπιμη «ασάφεια», όμως, αδικεί την ίδια την έννοια της πολιτικής και στερεί από τους ψηφοφόρους το δικαίωμα να γνωρίζουν...
Ας ξέρουν από τώρα οι υποψήφιοι ότι στην Αττική ζουν πάνω από 40.000 κυνηγοί, που θέλουν από τώρα να γνωρίζουν τι μέλλει γενέσθαι με ένα ζήτημα που καταλαμβάνει μια υψηλή προτεραιότητα στην καθημερινή τους ζωή.
Προσωπικά, θα εκτιμήσω μια δέσμευση που θα αναδύεται μέσα από ένα εμπεριστατωμένο πρόγραμμα διαχείρισης της φύσης, έστω κι αν διαφωνώ μαζί της...
Θα την εκτιμήσω και θα τη σεβαστώ μόνο και μόνο γιατί ο υποψήφιος με σέβεται, ή αναλαμβάνει το κόστος της «απόρριψης», έστω κι αν βρεθώ «απέναντί» του στον χώρο της πολιτικής, των ιδεών, ή της κοινωνίας...
Δημήτρης Στριλάκος

ΠΗΓΗ: diananews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...