Κυριακή 30 Μαΐου 2010

ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΟ ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ


Επίθεση του ΥΠΕΚΑ... και στα σκοπευτήρια

Ο πόλεμος του ΥΠΕΚΑ σε οτιδήποτε θυμίζει κυνήγι ή κυνηγούς συνεχίζεται αμείωτος και εκδηλώνεται πλέον με διάφορες μορφές...
Μετά τον Υμηττό, οι υπηρεσίες του υπουργείου -και προσωπικά η ειδική γραμματέας κ. Μαργαρίτα Καραβασίλη- επιτίθεται ...στα σκοπευτήρια των κυνηγών και συγκεκριμένα στο Δημοτικό Σκοπευτήριο Αχαρνών που λειτουργεί εδώ και 20 χρόνια στους πρόποδες της Πάρνηθας, με ευθύνη του συλλόγου «Ο ΠΑΡΝΗΣ».
Επιστρατεύοντας ευφάνταστα σενάρια και αφού όπως φαίνεται, επίλυσε όλα τα άλλα προβλήματα του... καμένου Εθνικού Δρυμού, η κα Καραβασίλη ανακάλυψε ότι το σκοπευτήριο ενοχλεί, διαταράσσει και υπονομεύει την προστατευόμενη ζώνη.
Είναι βεβαίως ηλίου φαεινότερο ότι το μόνο που... διαταράσσεται είναι τα ιδεολογικά στερεότυπα της Ειδικής Γραμματέως, που το όνομά της κοσμούσε στις πρόσφατες ευρωεκλογές το ψηφοδέλτιο των Οικολόγων-Πρασίνων.
Με έγγραφό της προς τον Περιφερειάρχη Αττικής, η κα Καραβασίλη ζητά την άμεση ανάκληση της άδειας λειτουργίας που έχει εκδώσει η Περιφέρεια Αττικής για το Δημοτικό Σκοπευτήριο, γιατί, όπως ισχυρίζεται, δεν έχει εκδοθεί άδεια έγκρισης περιβαλλοντικών όρων. Ισχυρίζεται επίσης ότι το Σκοπευτήριο βρίσκεται στη Ζώνη Προστασίας Β1 του Εθνικού Δρυμού!
Εκείνο που αποδεικνύει το «επίπεδο» της επιθεώρησης από την ειδική υπηρεσία των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος είναι η έλλειψη αναφοράς στον οικισμό που εφάπτεται στο Σκοπευτήριο, άρα και στη Ζώνη Προστασίας του Δρυμού. Μάλιστα, η κα Καραβασίλη τονίζει στο έγγραφό της ότι το «εν λόγω θέμα έχει πέσει στην αντίληψή μου από το Διαδίκτυο». Αραγε θα δείξει την ίδια ευαισθησία και στα μηνύματα των κυνηγών για τον Υμηττό που λογοκρίνονται στη διαβούλευση;
Από την πλευρά του ο Σκοπευτικός Ομιλος «Ο ΠΑΡΝΗΣ» που είναι υπεύθυνος για τη λειτουργία του Δημοτικού Σκοπευτηρίου Αχαρνών τηρεί στάση αναμονής, αφού οι άνθρωποι του Δ.Σ. δεν πιστεύουν ότι θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα ανάκλησης αδείας από την Περιφέρεια Αττικής, που γνωρίζει το έργο τους τα τελευταία 20 χρόνια στην περιοχή. Το συγκεκριμένο σκοπευτήριο επισκέπτονται συχνά σχολεία της περιοχής, αφού αποτελεί κόσμημα αθλητικής δράσης σε μια περιοχή όπου πριν την κατασκευή του ήταν σκουπιδότοπος.

ΠΗΓΗ: www.diananews.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Aναγγέλθηκε ξανά η επερχόμενη ΕΚΡΗΞΗ του ηφαιστείου Κάτλα, ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΗ από του Εγιαφιαλαγιόκουλ, άρα ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΚΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ!!!
ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ-ΚΑΛΑ ΜΟΝΩΜΕΝΟΙ σταύλοι ΤΩΡΑ!!!
http://www.youtube.com/watch?v=1_7trGmVzYU
Οι ηφαιστειακοί χειμώνες είναι σχετικά συχνό, περίπου ανά αιώνα, φαινόμενο, μόνο που παλιότερα δεν μπορούσαν να εξηγήσουν γιατί συννέφιαζε και χιόνιζε χειμώνα-”καλοκαίρι”, όταν είχε εκραγεί ηφαίστειο στην άλλη άκρη της Γης...
Ένας δημοσιογράφος νεκρός μετά την έκρηξη ηφαιστείου στη Γουατεμάλα
29 May 10 - Two huge volcanoes erupted  in Central and South America on Friday, forcing thousands of people to flee and disrupting air traffic as the ash drifted over major cities.

http://www.dailymail.co.uk/news/worldnews/article-1282291/Guatemala-volcano-kills-continue s-dump-black-ash-surrounding-areas.html

May 27, 2010
LONDON - A second, much larger volcano in Iceland is showing signs that it may be about to erupt, scientists have warned.
http://www.msnbc.msn.com/id/37371442/ns/world_news-europe

The eruption of the Eyjafjallajoekull volcano in Iceland, and the travel chaos it has caused, is only a "small rehearsal", according to Iceland's President Olafur Grimsson.
The larger Katla volcano, right next to it, usually erupts every century, and the last eruption was in 1918, he said. http://news.bbc.co.uk/2/hi/programmes/newsnight/8631343.stm

Μας απειλούν έντεκα επικίνδυνα ηφαίστεια!
Σε περίπτωση παρατεταμένης έκρηξης αναμένεται- εκτός από την απαγόρευση των πτήσεων- ένα φαινόμενο που ονομάζεται «ηφαιστειακός χειμώνας» κατά το οποίο το νέφος τής τέφρας εμποδίζει την ηλιακή ακτινοβολία να φτάσει στη Γη.
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artid=4571465
Times: ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΚΩΝ ΝΕΦΩΝ-ψύξης
Sunday Times
May 16, 2010
Scientists forecast decades of ash clouds
http://www.timesonline.co.uk/tol/news/uk/article7127706.ece


http://www.youtube.com/watch?v=s13iwp317ok

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...