Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2010

Ενα σχολείο... στο σκοπευτήριο.

Χαρούμενες φατσούλες, χρωματιστά μπουφάν, πανηγυρισμοί στις επιτυχίες αλλά και καζούρα στη γαλαρία για όσους αστόχησαν στη βολή τους, «μετάλλαξαν» για λίγες ώρες το σκοπευτήριο της Πάρνηθας από τη συνήθη καθημερινότητά του.
Πάνω από 70 παιδιά της τρίτης τάξης του 1ου Γυμνασίου Αχαρνών επισκέφτηκαν το Σκοπευτήριο της Πάρνηθας, με στόχο τη γνωριμία τους με τα αγωνίσματα της κυνηγετικής σκοποβολής.
«Δεν στοχεύουμε με την επίσκεψή σας να γίνετε σκοπευτές. Θέλουμε απλά να γνωρίσετε ένα ολυμπιακό άθλημα, παρεξηγημένο από πολλούς, χωρίς λόγο. Ενα άθλημα που απαιτεί αυτοπειθαρχία, εσωτερική δύναμη και ενέργεια, όπου το όπλο είναι απλά το μέσο».
Μ' αυτά τα λόγια ο πρόεδρος του «ΠΑΡΝΗΣ» υποδέχθηκε τα παιδικά χαμόγελα που γέμισαν τους χώρους του σκοπευτηρίου, σε μια πρωτόγνωρη εμπειρία για τα ίδια και τους καθηγητές τους.
Το συγκεκριμένο σχολείο ήταν το πρώτο που αποδέχτηκε την πρόσκληση του Ομίλου που απευθύνθηκε σε 37 συνολικά σχολεία της ευρύτερης περιοχής Αχαρνών, Α. Λιοσίων και Θρακομακεδόνων... Ετσι για πρώτη φορά τα παιδιά γνώρισαν την άλλη διάσταση του κυνηγετικού όπλου, αυτή της άθλησης, της αναψυχής και του ελεύθερου χρόνου μέσα στην ύπαιθρο.
Τα παιδιά έκπληκτα άκουγαν τον προπονητή σκοποβολής της Γ.Γ.Α. κ. Λεωνίδα Μητσιάλη να τους εξηγεί τους κανονισμούς και τις προδιαγραφές. Μάλιστα, παρά το νεαρό της ηλικίας τους και τον ενθουσιασμό για τη χρησιμοποίηση του όπλου, είχαν την απαιτούμενη πειθαρχία ώστε να σεβαστούν τους κανονισμούς ασφαλείας.
Ο κ. Μητσιάλης εντυπωσιάστηκε με τη συμπεριφορά τους, ενώ τα χαρακτήρισε πολύ δεκτικά στην επαφή με το όπλο, όταν που έριξαν τις πρώτες βολές γνωριμίας με την κυνηγετική σκοποβολή. Παρότι δεν είχαν ρίξει ξανά με όπλα ήταν ενθουσιασμένα με τα πορτοκαλί πιατάκια που έσπαγαν στον αέρα οι έμπειροι σκοπευτές, όπως ο αθλητής της εθνικής μας ομάδας, Νίκος Μαυρομάτης.
Οταν ήρθαν και οι πρώτες επιτυχίες στις βολές στα πιατάκια, δημιουργήθηκε ανταγωνισμός μεταξύ τους για το άθλημα που μόλις ανακάλυψαν. Με μια έξυπνη ενέργεια, οι υπεύθυνοι του σκοπευτηρίου τοποθέτησαν πολύχρωμα μπαλόνια σε όλο το μήκος του σταδίου βολής, όπου με την 20άρα καραμπίνα οι μικροί μαθητές προσπαθούσαν να σπάσουν!
«Το έχουμε παίξει σε βιντεοπαιχνίδι, αλλά στην πραγματικότητα είναι πιο ωραίο», είπαν όλα με μια φωνή, ενώ όταν τα ρωτήσαμε για την πρώτη τους επαφή με το όπλο. Ο γυμνασιάρχης αλλά και οι καθηγητές, δοκίμασαν και αυτοί τις δυνάμεις τους στο αγώνισμα, παρότι κανείς τους δεν ήταν κυνηγός.
«Οτι γίνεται στα πλαίσια του σχολείου είναι θετικό για την πρόοδό τους. Το σχολείο μας βρίσκεται σε μια πολυπολιτισμική κοινότητα με νεανική παραβατικότητα και είναι πολύ καλό να υπάρχουν δραστήρια αθλητικά σωματεία να απασχοληθούν», μας δήλωσε ο κ. Βασίλης Ρίζος, ο γυμνασιάρχης των παιδιών και συνέχισε: «Μόνο μέσα από τον αθλητισμό, όπως η σκοποβολή, δημιουργείται δρόμος διαφυγής των παιδιών από τα προβλήματά τους και ειδικά για τους εφήβους που βιώνουν μέσα από την τηλεόραση τη βία χωρίς κανόνες».
Ο «ΠΑΡΝΗΣ» φρόντισε να γίνουν και απονομές μεταλλίων στα παιδιά που διακρίθηκαν (3 αγόρια, 3 κορίτσια), ενώ σε όλα δόθηκαν πήλινοι στόχοι ως αναμνηστικά από την επίσκεψή τους στο σκοπευτήριο της πόλης τους. Αν και όπως μας είπαν οι υπεύθυνοι του Ομίλου, «το πιο σημαντικό ήταν η νεανική ζωντάνια και τα χαμόγελα στα πρόσωπά τους, την ώρα που έριχναν με τα κυνηγετικά όπλα, για πρώτη φορά στη ζωή τους».
Ο «ΠΑΡΝΗΣ»
Ο Σκοπευτικός Ομιλος Αχαρνών, λειτουργεί στους πρόποδες της Πάρνηθας από το 1989. Ο ιδρυτής του Δημοτικού Σκοπευτηρίου ήταν ο εκλιπών Θρασύβουλος Στάμος, που ήταν και πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Αχαρνών.
Το Σκοπευτήριο βρίσκεται εκτός του εθνικού δρόμου της Πάρνηθας, σε αμφιθεατρική θέση, προσφέροντας ικανοποιητική θέα και ξεκούραση στους αθλητές.
Σκοπός των δραστήριων ανθρώπων του Διοικητικού Συμβουλίου είναι η επέκταση του Σκοπευτηρίου ώστε να φιλοξενεί αγώνες κατηγορίας GRAND PRIX αλλά και την τοποθέτηση μηχανών με ράγες κινούμενου στόχου (π.χ. Αγριογούρουνο).
Ο Ομιλος με 325 μέλη, είναι πρώτος πανελλαδικά σε αγωνιστικές συμμετοχές τόσο Ανδρών όσο και Εφήβων, στην κυνηγετική σκοποβολή.
«Ψυχή» του ομίλου είναι ο δραστήριος πρόεδρος κ. Ιωάννης Κατσιφής μαζί με τον επίσης δημιουργικό Γενικό Γραμματέα κ. Δημήτρη Δίελα.
Το τηλέφωνο του Ομίλου είναι το 210-2460757
κείμενο: Αντώνης Μπληζιώτης

ΠΗΓΗ: www.diananews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...