Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009

<<ΤΙ ΨΑΧΝΕΙ Η ΕΛ.ΑΣ.!>>


Αφησαν τη «Σέχτα» και κυνηγάνε... τα αεροβόλα!
Πρωί πρωί, Πέμπτη 2 Ιουλίου, δύο άντρες της Ασφάλειας κτυπούν την πόρτα του Δημαρχείου Ασσήρου.
Ηθελαν τα κλειδιά της αίθουσας που στεγάζει τον Ελληνικό Σκοπευτικό Ομιλο Αεροβόλων Ανοικτού Πεδίου (προάγει το άθλημα, γνωστό και ως FT). Ο δήμαρχος έλειπε και οι άντρες της Ασφάλειας έφυγαν άπρακτοι. Τι ήθελαν να δουν όμως;
«Δεν ξέρω ακριβώς, διότι δεν με πληροφόρησαν. Πρόκειται για την αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων όπου έχουν τα βιβλία τους ο ΕΣΟΑΑΠ καθώς και ο περιβαλλοντικός όμιλος Ασσήρου. Δεν υπάρχουν όπλα και λοιπά εκεί μέσα», δήλωσε ο δήμαρχος σε τηλεφωνική μας επικοινωνία.
Γιατί λοιπόν ο πρωτοφανής έλεγχος σε ένα σωματείο που έχει αποκλειστικό σκοπό την προαγωγή σκοποβολής με αεροβόλα και μόνο, αποκλείοντας κάθε χρήση πυροβόλου; Γιατί δεν προηγήθηκε ένα ραντεβού σε λογική, μη εργάσιμη, ώρα, ώστε να μπορούν να παρευρίσκονται και τα μέλη του ΔΣ που είναι εργαζόμενοι;
Το FT είναι νέο, μη Ολυμπιακό άθλημα, με δική του Διεθνή Ομοσπονδία. Ως μη Ολυμπιακό άθλημα το FT δεν ενδιαφέρει τη Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδος, ενώ δεν έχει αποκτήσει ακόμα αρκετά μέλη ώστε να μπορεί να στήσει δική του ομοσπονδία. Ο ΕΣΟΑΑΠ έχει αρνηθεί προκαταβολικά κάθε κρατική χρηματοδότηση. Πρόκειται για στάση αρχής, καθώς το χόμπι του καθενός δεν μπορεί να επιβαρύνει τον Ελληνα φορολογούμενο.
Αυτή η στάση οδήγησε τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού να αρνηθεί τη «φίλαθλο ιδιότητα» στον ΕΣΟΑΑΠ. Χωρίς πρόσβαση σε σκοπευτήρια της ΣΚΟΕ και χωρίς φίλαθλο ιδιότητα είναι αδύνατο να προχωρήσει το άθλημα στη δημιουργία δικού του χώρου προπόνησης.
Το FT είναι στην ίδια θέση με άλλα μη Ολυμπιακά αθλήματα όπως το γκολφ, το ράλι αυτοκινήτων και η ιστιοπλοΐα ανοικτής θαλάσσης, αλλά σε αυτά δεν έχει στερηθεί η φίλαθλος ιδιότητα. Το κράτος «κόπτεται» να προάγει αυτά τα αθλήματα «κύρους», ελπίζοντας ότι θα φέρουν και κανέναν φραγκάτο τουρίστα.
Η ειρωνεία είναι ότι η Διεθνής Ομοσπονδία FT ήθελε να διεξαγάγει το Διεθνές Πρωτάθλημα 2010 στην Ελλάδα, συγκεκριμένα στην Ασσηρο. Στο πρωτάθλημα συμμετέχουν 600 αθλητές, ενώ πολλαπλάσιοι είναι οι συνοδοί, διαιτητές και θεατές, με ευνόητα τα οφέλη για την εθνική και την τοπική οικονομία της Ασσήρου. Ομως η αδιάφορη έως εχθρική στάση της πολιτείας προς το νέο άθλημα, ματαίωσε την προσπάθεια και το πρωτάθλημα του 2010 θα γίνει στο Βέλγιο.
Αυτοί που έχουν βάλει «στόχο» το FT, τι οφέλη θα προσφέρουν στη χώρα από τον αποκλεισμό του;

ΚΕΙΜΕΝΟ:Νικήτας Κυπρίδημος

ΠΗΓΗ: www.diananews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...