Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2020

Η αλήθεια και το ψέμα για την καθολική απαγόρευση του κυνηγιού λόγω covid 19


Η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας έκανε τα αδύνατα δυνατά όπως είπε να επιτραπεί το κυνήγι στη χώρα με την εύλογη σκέψη ότι το κυνήγι δεν μπορεί να μεταδώσει τον ιό covid 19.

Για να τα βάλουμε λοιπόν κάτω και να δούμε που βρίσκεται η αλήθεια και που το ψέμα. Αν επιτρεπόταν το κυνήγι οι κυνηγοί θα μπορούσαν να μετακινηθούν από νομό σε νομό γιατί ως γνωστόν θηράματα στα μεγάλα αστικά κέντρα δεν υπάρχουν. Δηλαδή ένας Αθηναίος κυνηγός θα μπορούσε να φύγει από την Αθήνα και να έρθει στην Άρτα για παράδειγμα, να κυνηγήσει υδρόβια. Ο κίνδυνος μετάδοσης εδώ είναι μεγάλος γιατί αυτός ο κυνηγός αν νοσούσε θα ερχόταν σε επαφή με την τοπική κοινωνία της Άρτας με αποτέλεσμα την δημιουργία προβλημάτων άθελα του σε μια άλλη πόλη. Τώρα αν υποθέσουμε ότι θέλουμε να κυνηγήσουμε αγριόχοιρο. Για να κυνηγήσουμε αγριόχοιρο θα πρέπει να συγκεντρωθούμε 15 άτομα περίπου με τα αυτοκίνητα μας για να μεταβούμε στον κυνηγότοπο. Και εδώ λοιπόν ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού αν κάποιος ασθενούσε από αυτόν είναι μεγάλος λόγω συνωστισμού.

Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι η εισήγηση από την ΚΣΕ ήταν λάθος, γιατί δεν έλαβε καθόλου υπόψη τους κυνηγούς της περιφέρειας που θα μπορούσαν να ασκήσουν το χόμπι τους χωρίς προβλήματα στον τόπο τους και μάλιστα πολύ κοντά από τα σπίτι τους, γιατί πολλά χωριά της περιφέρεια είναι κυνηγότοποι τα ίδια απέχοντας τα θηράματα λίγα μέτρα από αυτά. Επέλεξε την εύκολη οδό της γενίκευσης και να γίνει αρεστή στους κυνηγούς των μεγάλων αστικών κέντρων με αποτέλεσμα την καθολική απαγόρευση του κυνηγιού με ότι αυτό συνεπάγεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...