Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

ΗΠΕΙΡΟΣ: Με τρεις επ’ αυτοφώρω συλλήψεις,ξεκίνησε η νέα κυνηγετική περίοδος!

Με τρεις επ’ αυτοφώρω συλλήψεις για παραβάσεις του νόμου περί θήρας ξεκίνησε η νέα κυνηγετική περίοδος, για την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου.

Κατά τη διάρκεια τακτικών ελέγχων της Θηροφυλακής, στα όρια ευθύνης και αρμοδιότητας της Ε’ ΚΟΗ την πρώτη ημέρα της επίσημης έναρξης της περιόδου άσκησης θήρας, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τρία άτομα, που διώκονται για παραβάσεις της κείμενης νομοθεσίας. Το πρώτο περιστατικό καταγράφηκε στην περιοχή της Κόνιτσας, όπου κατά τη διάρκεια ελέγχου, εντοπίστηκε ένας Έλληνας, να ασκεί θήρα, χωρίς να διαθέτει τη σχετική άδεια. Το δεύτερο περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή Παλαιοκάτουνο Άρτας, όπου Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω με τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ δύο Έλληνες, οι οποίοι ασκούσαν θήρα νυχτερινές ώρες, κάτι που απαγορεύεται σαφώς από την κείμενη νομοθεσία. Επίσης βρέθηκαν να κατέχουν φυσίγγια για το κυνήγι αγριόχοιρου (μπάλες), παρότι η περίοδος άσκησης της συγκεκριμένης θήρας δεν έχει ακόμη ξεκινήσει. Στην περίπτωση αυτή ακολουθήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, που όρισε τακτική δικάσιμο και αφέθηκαν ελεύθεροι. Τα όπλα που κατείχαν οι προαναφερθέντες και στις δύο περιπτώσεις κατασχέθηκαν.

Με αφορμή τα δύο περιστατικά με την έναρξη της νέας κυνηγετικής περιόδου, η Ε’ ΚΟΗ υπενθυμίζει τις υποχρεώσεις των κυνηγών, που απορρέουν από την κείμενη νομοθεσία, την οποία θα πρέπει όλοι να σέβονται. Όσον αφορά στην Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή, όπως όλο το προηγούμενο διάστημα, έτσι και τώρα, με την έναρξη της νέας περιόδου άσκησης θήρας, δηλώνει παρούσα, για να περιφρουρήσει το νόμιμο δικαίωμα της άσκησης θήρας, να αποτρέψει περιστατικά λαθροθηρίας και άλλων παρανομιών, που προσβάλλουν βάναυσα την κυνηγετική οικογένεια και να προστατέψει την πανίδα της ηπειρωτικής υπαίθρου.

ΠΗΓΗ: epirusgate.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...