Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Στα... όπλα Κυνηγετικός Σύλλογος Ιωαννίνων και Ε' ΚΟΗ

Για τη λειτουργία της Θυροφυλακής 

Κόντρα φαίνεται πως έχει ξεσπάσει μεταξύ του Κυνηγετικού Συλλόγου Ιωαννίνων και της Ε' Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου με αφορμή το έργο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής για το οποίο ο Βαγγέλης Λύτρας άφησε αιχμές, ανακοινώνοντας μάλιστα την ανάληψη πρωτοβουλιών, όπως είναι οι εθελοντές θηροφύλακες προκειμένου να αντιμετωπίσει το φαινόμενο της λαθροθηρίας.Τη νέα κυνηγετική περίοδο που ξεκίνησε, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ιωαννίνων θα διαθέσει οχήματα και άλλα μέσα ώστε να μπορέσουν να πραγματοποιηθούν περιπολίες για τον εντοπισμό φαινομένων λαθροθηρίας, τα οποία και θα καταγγέλλονται στην Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή που έχει την αρμοδιότητα να πραγματοποιεί συλλήψεις.Ο πρόεδρος του Συλλόγου Βαγγέλης Λύτρας μίλησε με σκληρό τρόπο για τους λαθροθήρες, παραδεχόμενος ότι κάποιοι αποτελούν και μέλη των κυνηγετικών οργανώσεων, ενώ άφησε αιχμές για το έργο της Θηροφυλακής.«Δεν είμαστε ευχαριστημένοι από την θηροφύλαξη μέχρι τώρα. Χρειάζεται να κάνουμε κάτι παραπάνω για να σταματήσουν κάποιοι αλητήριοι που ληστεύουν τη φύση να το πράττουν. Αυτό πρέπει να τελειώσει. Δεν μπορούν να οχυρώνονται πίσω από τις κυνηγετικές οργανώσεις για να κυνηγούν λαθραία», σημείωσε χαρακτηριστικά.Παράλληλα τόνισε πως είναι χρέος κάθε κυνηγού αλλά και κάθε πολίτη να καταγγέλλει φαινόμενα λαθροθηρίας, όταν τα εντοπίζει.

Η απάντηση της Ε' ΚΟΗ

 

Η απάντηση στα όσα κατήγγειλε ο κ. Λύτρας δόθηκε σήμερα από τον πρόεδρο της Ε' ΚΟΗ, Παναγιώτη Σκαμαντζούρα, ο οποίος αφού τόνισε ότι δεν έχει να χωρίσει τίποτα με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Ιωαννίνων καθώς και οι δύο εργάζονται για τον ίδιο σκοπό επέλεξε να απαντήσει με αριθμούς. Αρχικά συνεχάρη τους 25 Θυροφύλακες για το έργο τους που όπως είπε είναι πλούσιο ενώ στη συνέχεια τόνισε πως με τη σκληρή και οργανωμένη δουλειά τους έχουν καταφέρει να περιορίσουν τον αριθμό των παραβάσεων μέσα σε μία δεκαετία.Τέλος σημείωσε ότι εθελοντές Θυροφυλάκες έχει και η Ε' ΚΟΗ «τους 20.000 κυνηγούς μέλη της που ενημερώνουν για παραβατικά φαινόμενα».

Για το εκτροφείο Ορεινής Πέρδικας

 

Ο κ. Σκαμαντζούρας αναφέρθηκε επίσης και στο εκτροφείο της ορεινής πέρδικας στα Πράμαντα την επιτυχία του οποίου χαρακτήρισε ως στοίχημα, τονίζοντας ότι μέχρι σήμερα λειτουργεί με τους καλύτερους όρους και τις προϋποθέσεις, αξιοποιώντας στο έπακρον και την εμπειρία όσων έχουν βοηθήσει από την αρχή, αλλά και το αμέριστο ενδιαφέρον, τη διάθεση και την προσφορά των συναδέλφων κυνηγών από την περιοχή.«Είναι ένα κόσμημα για την κυνηγετική οικογένεια της Ηπείρου και ευελπιστούμε, ότι ο στόχος της απελευθέρωσης και της ενίσχυσης των βιοτόπων της ορεινής πέρδικας θα επιτευχθεί εντός του χρονοδιαγράμματος.Κρίνουμε δε, ως ανεύθυνες και επιεικώς επικίνδυνες κάποιες απόψεις, που διατυπώνονται χωρίς συναίσθηση και με πρωτοφανή ελαφρότητα, ότι δήθεν για την ενίσχυση του εκτροφείου, συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες αυγά από τα ηπειρωτικά βουνά. Πρέπει να τονίσουμε ότι τα αυγά και οι γεννήτορες του Εκτροφείου μας προέρχονται από το πιστοποιημένο Κρατικό εκτροφείο που λειτουργεί υπό την αιγίδα του Δασαρχείου Καρπενησίου και τη φροντίδα της Δ΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδος», είπε ο κ. Σκαμαντζούρας.

ΠΗΓΗ: ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...